Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve pohvale za TV1 i neka je sa srećom u projektu. Želim vam jako visoku gledanost. Nadam se da nećete dozvoliti nastupe koji na bilo koji način podsjećaju na Grandovce s Pinka i, nažalost, Hayat TV-a (ZMBT). To je zlo od muzike i pjevanja. Podstiče ljude na seljačko ponašanje (nije šuplja, nije ni neka nauka, ali fakat sam primjetio na nekimsvojim poznanicima). Još jednom - sretno!
Nemaš ti blage veze Okamino od Vuka!Sevdah je genetski kod,al' ne papanski kao što sam tvoj nick kazuje,nego oplemenjeni građanski a ne malograđanski na što je sviklo tvoje uho-papčino.Druga strana peiče je da slušam,i odrastao sam uz sve navedene legende ex yu rocka,ali to nije i neće umanjiti moju genetsku naklonost sevdahu,čak šta više sve navedeno je samo oplemenilo moj slušni aparat za razliku od tvog...
pa vi mrzite srbe a sve prekopiraste iz srbije, poslije prvog glasa srbije sad kao prvi glas sevdaha hahaha e jada...
Ne znam na osnovu čega si došao/la do zaključka da "mi svi mrzimo Srbe"? Vjerovatno plod tvoje (nezrele) mašte. Trebaš malo provjeriti po internetu kako bi se uvjerio/la da je takmičenje "Prvi glas Srbije" također postojalo na Zapadu (pod istim ili sličnim imenom,a ko npr "Biritsh Voice" ili "American First Voice2), kao uostalom i (skoro) sve reality emisije. Prema tome niti su u Srbiji, niti bilo gdje na Balkanu producenti prvi došli na neku orginalnu ideju, nego je sve to već odavno postojalo na Zapadu, a samo je bilo pitanje ko će se prvi sjetiti da otkupi prava ili da napravi neki modofikovani plagijat. Usput, "Prvi glas sevdaha" je takmičenje orginalne i autentične muzike, a šta je na "Prvom glasu Srbije" autentično i oginalno? Prije nego što "zabališ", vrati se polako vrati na početak mog komentara i pažljivo pročitaj sve što sam napisao još jednom. ;)
Poručujem svim hejterima i kvazi "Bosancima i Hercegovcima" ,vrlim poznavaocima muzičke kulture,da poslušaju " Ne klepeći nanulama" i pokušaju ostati ravnodušni i bez trunke emocija. Slušam i ja ex-yu,pop,rock,jazz..ali NIŠTA kao sevdah nas ne čini punima lijepe Bosne. Pametnjakovići,o sevdahu se uči iz muzičke kulture u prvom osnovne,pored Mozarta i Beethovena! " Ne klepeći nanulama,kad silaziš sa čardaka,sve pomislim moja draga,da silazi stara majka "... To je sve što želim reći. Lijep pozdravim vedrim ljudima !
Podržavam u svakom pogledu i nadam se da se neće javljati neko ko (misli da) dobro pjeva,a pjeva sa onim "trilerima" koji nemaju veze sa sevdalinkom (tipa Enes Begovic ili Serif Konjevic - koji mozda dobro pjevaju neku narodnu muziku, ali ne sevdah, jer niko od asova sevdaha (rahmetli Himzo, Zaim ili Safet) nikad nije pjevao sa onim "zavijajucim" trilerima. Kad pomislim da su nam jos uvijek zivi i Nedzad Salkovic, i Beba Selimovic i Sejo Pitic, Hanka itd; kao i njihovi nasljednici i nasljednice (Amira Medunjanin, Lejla Jusic, i mladja raja: mala Ilma, onaj mali sa naocalima, bendovi Divanhana, Halka, D.Imamovic Trio, Amar Project itd), a ljudi se i dalje zadivljuju krakanlukom iz "komsiluka", dodje mi da kodiram sve kanale preko kojih se i dalje "siluje" najvece muzicko blago - sevdalinka. Sevdalinka nije samo bosasnski "blues" (kao sto je neko rekao), nego je kao i formula 1. svako se moze prijaviti, ali legende ostaju legende. Ukusi su razliciti u svakom slucaju.
Safooooooooo moja Safooooooooooooooo, moj jedini druuuuuuuuuuuuuuže!!!! Seeeeeeeeeeejdefuuuuuuuuuuuuuu majkaaaaaaaaaaaaaaaaaa, sabah in d morning!
Prilika za ove mladje narastaje da upoznaju pravu muziku a naravno i BiH tradiciju svaka cast!
Ovo treba BiH..Podrzavat u svakom smislu.Lijepa nasa tradicijaa...Kad ja podjoh na bentbasuu....
Samo nam još to fali u životu ! trš