Film/TV
102

Poklanjamo vam ulaznice za film "Hiljadarka"

Klix.ba
HEFT Production Agencija Sarajevo Con film i Klix.ba vam poklanjaju ulaznice za projekciju filma "Hiljadarka" u multiplexu Cinema City u petak, 11. septembra u 20:00 sati.

Veliki projekat regionalne kino distribucije počinje 10. septembra u Banovićima sa svjetskom premijerom filma koja će osim glumačke i filmske ekipe ugostiti i političku i estradnu kremu cjelokupne regije.

Banovići nisu odabrani slučajno – to je glavno mjesto radnje u filmu, ali i mjesto gdje se film u cijelosti i snimio u jesen prošle godine, pa će se organizacijom svjetske premijere filmska ekipa pokušati barem djelimično zahvaliti na svemu onome što su općina sa stanovnicima i RMU Banovići učinili za stvaranje filma Hiljadarka i to upravo na proslavi Dana općine.

Film "Hiljadarka" je rađen prema originalnom scenariju Zilhada Ključanina, u režiji Nenada Đurića i produkciji Amira Šahinovića.

Glumačka postava filma "Hiljadarka" prilično je impresivna – u njemu igraju Branislav Trifunović, Nikola Kojo, Milutin Mima Karadžić, Željko Pervan, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Slaven Knezović, Vlado Kerošević, Goran Kostić, Vanesa Glođo, Edhem Husić, Mona Muratović, Armin Omerović, Mehmed Jahić i brojni drugi.

Radnja filma "Hiljadarka" smještena je u mali rudarski gradić u Bosni 1955. godine i prati životnu priču rudara Atifa Kurtovića, čiji se lik pojavio na novčanici od 1.000 dinara u bivšoj SFRJ.

Ukoliko želite karte za projekciju u Sarajevu 11. septembra, javite nam se sa svojim podacima (ime, prezime i broj telefona), zajedno sa odgovorom na pitanje Koji glumac u filmu "Hiljadarka" igra ulogu Tita na adresu [email protected].

Poštovani čitatelji, nagradna igra je završena. Dobitnici i dobitnice karata bit će obaviješteni telefonskim putem o načinu prezuzimanja.