Muzika
13

Predstavljen spot za pjesmu "Hiljadarka" iz istoimenog filma

Klix.ba
U Novom Sadu, proteklog vikenda javnosti je predstavljen i video spot naslovne muzičke numere filma "Hiljadarka" koji je nastao u saradnji autora muzike filma, poznatog kompozitora Vlade Podanya i sjajne pjevačice Ružice Efendić koja se i pojavljuje u jednoj od uloga u filmu.

U pitanju je pjesma koja zaokružuje priču filma "Hiljadarka" kao regionalnog naslova i filma za široku publiku svih doba te zatvara film na odjavnoj špici. Oko nastanka pjesme koja ima pretenzije da postane regionalni hit autor Podany kaže: "Ja nisam neko ko zna napraviti pjesmu...naročito ovakvu, ali dogodi se...zahvaljujući prvenstveno komponovanjem muzike za film "hiljadarka", i saradnjom sa sjajnom pjevačicom Ružom Efendić, zapravo sam napravio kreativni preokret u sebi, uradili smo posao koji je rezultirao kompozicijom "Hiljadarka"... I opet zahvaljujući filmu, njegovom radnjom i emocijom koju nosi, hrabro ali sigurno napišem i tekst kompozicije koji ima svoju ljubavnu, nostalgičnu ali i duhovitu notu i evo, pjesma "Hiljadarka" je tu. Dopast će se svima, u to sam siguran."

Pjevačica Ružica Efendić sa druge strane istiće svoju emociju oko nastanka pjesme: "U toku postprodukcije filma, producent Almir Šahinovic me pozvao u studio kod Vlade Podanya i predložio mi je da probamo da otpjevamo odjavnu špicu da eto čisto vidimo kako će to leći. Negdje prije podne sam počela da radim , zaljubila sam se u melodiju i uglavnom sam iz studija izašla oko osam navečer i bukvalno nisam hodala nego lebdjela... bila sam sretna al ono baš! Ostalo je priča za sebe od spota koji je vrhunski i stvarno nemam riječi koliko sam sretna i zahvalna Heft produkciji i naravno svim saradnicima!"

Film je sa svojom službenom kino distribucijom u Bosni i Hercegovini krenuo od 10. septembra gdje je zabilježio fantastičan rezultat od 15.000 gledatelja u prvih petnaest dana prikazivanja, od 17. septembra prikazuje se sa velikim uspjehom u kinima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a od 1. oktobra imat će ga priliku vidjeti i gledatelji u Sloveniji.