Drastično drugačiji
41

Pogledajte nevjerovatnu transformaciju slavnog glumca za ulogu u novom filmu: Prepoznajete li ga?

L. R.
Foto: X
Foto: X
Jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca današnjice doživo je nevjerovatnu transformaciju za ulogu u filmu "The Book of Clarence". Možete li ga prepoznati?

Britanska zvijezda u ovom komediji pojavljuje se kao prosjak po imenu Benjamin, a kojeg su greškom zamijenili za Isusa.

S raščupanom kosom, dugom neurednom bradom, prljavim licem i u staroj poderanoj odjeći, on izgleda drastično drugačije od svoje uobičajene kovrdžave kose i obrijanog lica.

Naime, riječ je o 47-godišnjem glumcu Benedictu Cumberbatchu, koji je najpoznatiji po ulozi u Marvelovom filmu "Doctor Strange" te po ulozi u seriji "Sherlock".

Inače, film "The Book of Clarence" prati muškarca Clarencea koji živi u Jeruzlaemu i želi postati slavan. Nakon što shvati da je Isus Krist popularan, on se odluči predstavljati kao novi Mesija kako bi se obogatio.

Reditelj filma je Jeymes Samuel, a u filmu glume: LaKeith Stanfield, James McAvoy, Omar Sy, Teyana Taylor, Anna Diop, RJ Cyler, David Oyelowo i Micheal Ward.

Film je prvobitno trebao biti objavljen u Velikoj Britaniji, ali su ga odgodili. No, nedavno je imao premijeru u SAD-u, gdje je zaradio tri miliona dolara tokom četiri dana prikazivanja. Zanimljivo je što su kritičari na platformi Rotten Tomatoes dali ocjenu od 89 posto, ali film nije ostvario značajan uspjeh, budući da je uloženo više od 40 miliona za produkciju.