Počinje Oscar revija
0

Ko kaže da je početak godine depresivan? Raspoloženje će vam popraviti ovi filmovi

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Prevrtljiva vremenska prognoza, katkad preniske temperature, a onda previsoke, te za mnoge dosadan period nakon praznika, ne znače ništa kad imate tako dobru sezonu na velikom platnu i idealnu prognozu u ugodnim kino dvoranama! Na vama je jedino da izaberete naslove i društvo!

Idemo redom: kraj mjeseca u CineStaru obilježit će tradicionalna "Oscar revija" od 25. do 31. januara s nominovanim filmovima za ovu prestižnu nagradu, a kino ulaznice možete kupiti već sada na blagajnama kina ili online. U utrci za zlatni kipić pogledajte "Uboga stvorenja" sa čak 11 nominacija uključujući za najbolji film, režisera Yorgosa Lanthimosa i glavnu glumicu Emmu Stone.

Tu je i prošlogodišnji ljetni hit "Barbie" sa nevjerojatnih 8 nominacija gdje se takođe bori za najbolji film, Ryan Gosling za najboljeg sporednog glumca, a čak su dvije pjesme nominovane za zlatni kipić – Billie Eilish sa "What Was I Made For" te Mark Ronson u izvedbi Goslinga "I’m Just Ken".

Osim ovih, tu su još i drugi hvalevrijedni filmski naslovi koje možete pronaći na našem repertoaru Oscar revije poput "Oppenheimera" i "Ubistva pod cvjetnim mjesecom".

Krajem januara tu je i prvi ovogodišnji Family vikend 27. i 28.1. od 11 do 17 sati uz novi animirani film Vau Vau Zvijezda 2, a u CineStaru Sarajevo u Bingo City Centru čeka vas i zabava uz facepainting i crtaonicu od 11 do 13 sati.

Muzička poslastica u vidu Pet Shop Boysa i The Greatest Hits Live bit će prikazana samo dva puta, 31.1. i 4.2. Jedna od hvaljenih turneja najvećih hitova Dreamworld kojeg je snimalo čak 14 kamera. Neil Tennant i Chris Lowe izveli su uzbudljivi performans, sa raskošnim scenskim nastupom, velikim pratećim bendom i očaravajućom scenografijom. Pravo je vrijeme da pogledate njihovih 40 godina stvaranja muzike.

Veliki hit "Argylle: Misteriozni špijun" na platna stiže 1. februara. U filmu su se udružili Aidena (dobitnik Oscara Sam Rockwell), John Cena, Dua Lipa i mnogi drugi. Estetizirani triler neće vas ostaviti ravnodušnima.

Ljubitelji baleta uživat će u poznatom romantičnom baletu Manon u prijenosu uživo iz Royal Opera House, samo 7. februara.

U četvrtak 8. februara na program dolazi "Dina" – kultni film snimljen prema istoimenoj knjizi koji će privući mnoge obožavaoce naslova kako bi se još jednom podsjetili na filmski spektakl jer 28. februara u kina dolazi Dina: Drugi dio u koji nas vode Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler i mnogi drugi, režisera Denisa Villeneuvea.

Februar je i mjesec kada je ljubav u zraku, a ovog Valentinova dođite u CineStar! Kino može biti sve što poželite pa i najromantičnije mjesto za vas dvoje. Uz LoveBox ili ljubavna sjedišta, i najbolje kokice u gradu, Valentinovo uz odličan film će biti vaš dan za pamćenje.

Od 22. februara pogledajte "Utrka za slavu: Audi v. Lancia" - istinitu priču koja prikazuje intenzivnu bitku između dvaju automobilskih divova tokom Svjetskog prvenstva u reliju 1983. godine, tokom žestokog rivalstva između Njemačke (Audi) i Italije (Lancia). To je vrijeme čuvene Grupe B, kada je Audi razvio model Quattro s pogonom na sva četiri kotača i bio je rival kojeg su svi željeli pobijediti. Ko je i kako pobijedio, saznajte među prvima.