Autor poznate igrice
96

Ivan Ramadan predstavio teaser za novi animirani film "Katuni"

N. O.
Animirani film "Katuni"
Animirani film "Katuni"
Bosanskohercegovački reditelj i koautor uspješne igrice "The Enchanted World", Ivan Ramadan, predstavio je teaser za svoj novi animirani film naziva "Katuni".
Ramadanov novi animirani film dobio je ime "Katuni" po drvenim planinskim pastirskim kućicama, kako je otkrio u objavi na Facebooku.

"Testirao sam i kako to zvuči na engleskom - 'Kejtunii' nije loše, neka čudna riječ. Pogledajte i otkrijte o kakvim se to čudnovatim katunima radi", napisao je Ramadan.

Videosnimak od 40 sekundi prikazuje "oživjele katune" i najavljuje šta nas to očekuje u ovom kratkom animiranom filmu, za koji još uvijek nije potvrđen datum izlaska.

Ramadan je ranije jučer, također na Facebooku, najavio svoj novi projekat i izlazak teasera objavom prve fotografije iz filma.

"Odavno nisam napravio animirani film, pa mislim da je došlo vrijeme za to. Znam da svi željno iščekujete nešto novo od mene, tako da je ovo vaš sretan dan!" napisao je u opisu objave.

Iako je Ramadan radio na brojnim animiranim filmovima, široj javnosti je postao poznat nakon lansiranja igrice u saradnji sa Amarom Zubčevićem koja se našla na Apple Arcade platformi i postala popularna u cijelom svijetu.

"The Enchanted World" je puzzle/adventure igra gdje igrač uzima ulogu jedne šumske vile koja treba svoj svijet da sastavi nazad u prvobitno stanje. U ovu igru su autori utkali svoje uspomene iz djetinjstva provedenog u ratu, kao i brojne elemente bh. tradicije kao što su stećci, pejzaži Lukomira te sevdalinka koju izvodi Damir Imamović.