Film/TV
0

Film "Makar i u tri boje" Ismara Mujezinovića u galeriji Charlama

Sarajevo-x.com
Premijerno prikazivanje kratkog igranog filma "Makar i u tri boje", autora Ismara Mujezinovića održat će se u utorak, 7. juna 2011. godine u 21 sat u sarajevskoj galeriji CK Charlama na Skenderiji.

Novi Mujezinovićev film tematizira jednoličnost savremenog življenja koja se prelama i kroz prizmu najintimnijih iskustava. U šaljivo i ležerno prikazanoj učmalosti, i suprotnosti gube svoju dinamičku funkciju i postaju puka varijacija na istu temu.

Kao što je slučaj i sa njegovim dosadašnjim filmovima, Ismar Mujezinović je kompletan autor i kratkog filma "Makar i u tri boje", za koji potpisuje režiju, scenario, kameru, montažu i muziku. U filmu koji je rađen bez budžetskih sredstava u glavnim ulogama se pojavljuju Aleksandra Nina Knežević i Jasenka Kratović.

Ismar Mujezinović (1942.) svestran je autor čiju dugogodišnju karijeru karakteriše neumorno istraživanje na brojnim umjetničkim poljima, od slikarstva, grafike, fotografije i grafičkog dizajna, pa do video arta, filma, književnosti i muzike.