U kinima od 2. januara
145

Dolazi "Kletva" zbog koje će vrištati kino dvorane

S.H.P.
Pod producentskom palicom Sama Raimija odmah poslije Nove godine u bh. kina nam stiže najnovija ekranizacija horor klasika "Kletva“ (The Grudge) temeljena na japanskom hitu "Ju-On: The Grudge".
Radnja filma, kao i u prijašnjim nastavcima, otkriva nam tajnu uklete kuće koja unutar svojih zidova krije strašnu smrt i užas koji uništava živote svih koji kroče preko praga.

Ljudi u ukletoj kući ili poginu, polude, ili padnu u stanje katatonije. Koga smrtonosna kletva zarazi umire, a nova se kletva rađa i poput virusa prenosi na svakoga ko uđe u kuću, u beskrajnom lancu užasa koji postaje sve veći.

Režiju filma potpisuje mladi američki autor Nicolas Pesce, a u glavnim ulogama su: Andreu Riseborough, Demiána Bichira, Johna Choa, Betty Gilpin, Lin Shaye i Jacki Weaver.

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, zastrašujući horor "Kletva“ donosi na repertoar svih bh. kina u terminu američkog otvaranja od 2.januara i to u multiplex Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banja Luci, Cinestare u Banja Luci, Tuzli, Mostaru, Zenici i Bihaću te kina u Višegradu i Foči a do kraja januara će ovaj naslov obići i ostala bh. kina.

Novu filmsku 2020.godinu Con film nastavlja već 16. januara kada u terminu američke premijere na repertoar svih bh. kina donosi finalni nastavak akcionog blockbuster serijala Jerry Bruckheimera "Bad Boy for Life“ (Zločesti momci zauvijek) s fantastičnim glumačkim parom koga čine Will Smith i Martin Lawrence.