U Hrvatskoj
53

Zona isključenja s novim spotom "Ponekad" predstavit će se na muzičkom festivalu u Vodicama

E. A.
Zona isključenja
Zona isključenja
Najpoznatiji goraždanski rock bend Zona isključenja objavila je novi singl i spot.

Pjesma "Ponekad" najava je njihovog četvrtog studijskog albuma koji je u pripremi, a uskoro će je predstaviti i na CMC muzičkom festivalu u Vodicama u Hrvatskoj.

"U dogovoru sa našim izdavačem Hayatom pripremili smo tu pjesmu i snimili spot u njihovoj režIji kako bi se javili na festival koji u Vodicama u Hrvatskoj organizuje CMC televizija i velika nam je čast što ćemo biti gosti na tom festivalu. Spremni smo, radujemo se tome. Ovo je jedan od tri singla koje smo snimili zimus u Pavarotti studiju u Mostaru. Jako smo zadovoljni urađenim, ovo je prva u nizu pjesama, nekad na ljeto planiramo opet posjetiti studio jer pripremamo nove numere kako bi zaokružili, nadamo se ove godine, i naš četvrti album", kaže Jasmin Bešlija, član benda Zona isključenja.

Autor teksta i muzike je Dženan Hadžović, a aranžmana Zona isključenja, dok je učešće na festivalu u Vodicama je zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji festivala sa Hayat Production iz Sarajeva, za koju je objavljena i nova pjesma i spot kojom će se BIH predstaviti na ovom velikom muzičkom festival.

"Jako smo zadovoljni, puno više radimo na aranžmanima, konsultujemo se, jednostavno sazrijevamo u svakom smislu i naravno muzički. Najbolje se osjećamo pred našom domaćom publikom, posebno u Goraždu, to nikad ne odbijamo, tu smo pred našom rajom otvoreni, a svakako nam je čast da učestvujemo na ovako jednom velikom festivalu koji je takmičarskog karaktera. Ono što nama malo ne paše je da nećemo svirati uživo, mi volimo svirati uživo, samo smo tako potpuni, ali čast je definitivno svirati sa velikim imenima. Hayat kao naš izdavač ove godine na festival šalje Zonu isključenja i Tropico bend iz Srbije, nadamo se dobrom druženju, upoznavanju nove raje, dobrom provodu, a i činjenica da je festival takmičarskog karaktera i to nam je drago jer nas vraća u te takmičarske vode", dodaje Bešlija.