28 miliona sati gledanja
31

Za novu Netflixovu seriju kažu da se gleda u "jednom dahu", a već je na drugom mjestu najpopularnijih

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Na Netflix je stigla nova politička satira nazvana "A Man in Full" i u prvoj sedmici na streaming servisu je stigla do druge pozicije u top 10 najgledanijih, odmah iza serije "Baby Reindeer".

U šestodijelnoj ograničenoj seriji američki glumac Jeff Daniels preuzima ulogu tajkuna nekretninama iz Atlante po imenu Charlie Croker čije je carstvo na rubu kolapsa.

Serija je zasnovana na istoimenom romanu Toma Wolfea, a Charlie – figura poput Donalda Trumpa – mora braniti ono što je izgradio od onih koji žele da iskoriste njegov pad.

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Serija je druga na listi najgledanijih na globalnom nivou, a u prvoj sedmici na streaming servisu ima 28 miliona sati gledanja.

Na društvenim mrežama nižu se preporuke, a na Twitteru mnogi pišu kako se serija gleda "u jednom dahu", kao i da se mnogi nisu mogli zaustaviti te su sve epizode serije pogledali za jednu noć.

Adaptaciju je oživio David E. Kelley, pisac i kreator koji je radio na serijama "Big Little Lies" i "Anatomy Of A Scandal", a glume Diane Lane, Tom Pelphrey, Aml Ameen, William Jackson Harper i drugi.

"A Man In Full" je The Guardian već opisao kao "dostojnu zamjenu za seriju 'Succession'", popularnu seriju čija je posljednja sezona na HBO stigla prošle godine.

Deadline je također pohvalio glumačku ekipu napisavši: "Kvadrat u ljutom raskršću urbane politike, trgovine, rase, demografije i rivalstva, 'A Man in Full', miniserija ima mnogo toga za ponuditi sa superlativnom glumačkom ekipom, uključujući Lucy Liu".