Neobičan potez
18

Dio scenarija za novu epizodu South Parka napisao je program za umjetnu inteligenciju

L. R.
South Park (Screenshot/Youtube)
South Park (Screenshot/Youtube)
Kreatori animirane serije "South Park" odlučili su da dio scenarija za posljednu epizodu napiše program za umjetnu inteligenciju.

Dio scenarija za epizodu pod nazivom "Deep Learning" napisao je program ChatGPT kompanije za razvoj umjetne inteligencije OpenAI. Cijela epizoda govori o chatbotu, a on je generirao zadnjih nekoliko minuta.

Četvrta epizoda 26. sezone prikazuje nekoliko dječaka iz razeda dječaka Stana, koji koriste chatbot za pisanje eseja i slanje tekstualnih poruka djevojčicama, a upravo završna odjava pokazuje da su je napisali Trey Parker i ChatGPT.

Ovaj program za umjetnu inteligenciju (Open AI) generirao je Stanov govor, koji je uočljiv zbog svog robotskog zvuka, u kojem dječak argumentira zašto ljude ne treba kriviti za korištenje ChatGPT-a.

"Divovske tehnološke tvrtke su te koje su uzele Open AI, upakovale ga, unovčile i gurnule ga svima nama što su brže mogle kako bi napredovale", rekao je lik.

Kao što je već poznato, veći dio epizode napisao je Trey Parker, a on i drugi kreator serije Matt Stone već su izrazili interes za korištenje umjetne inteligencije, budući da su zajedno osigurali 20 miliona dolara ulaganja u svoj AI studio Deep Voodoo u decembru 2022. godine.