Pored Rogera Moorea
66

Daniel Craig prije izlaska posljednjeg nastavka Bonda dobija zvijezdu na Stazi slavnih

N. O.
Daniel Craig (Foto: Twitter)
Daniel Craig (Foto: Twitter)
Daniel Craig, britanski glumac najpoznatiji po ulozi Jamesa Bonda, dobit će zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih koja će biti predstavljena u srijedu, 6. oktobra - dva dana prije premijere u kinima njegovog petog i posljednjeg filma o Jamesu Bondu "No Time to Die".

Craigova zvijezda bit će smještena pored bivšeg agenta 007 Rogera Moorea. On je četvrti Bondov glumac kojem je ukazana ova čast nakon Moorea, Davida Nivena i Piercea Brosnana.

"Daniel Craig je britanska kulturna ikona, kao i James Bond, čovjek kojeg je portretirao u pet 007 filmova", rekla je Ana Martinez, producentica holivudske Staze slavnih.

"Oduševljeni smo što možemo postaviti njegovu zvijezdu pored drugog slavnog glumca koji je također glumio Jamesa Bonda, Rogera Moora", dodala je.

Rami Malek, koji glumi negativca nasuprot Craigu u filmu "No Time to Die", održat će govor na ceremoniji u čast svoje kolege, kao i filmski producenti Michael G. Wilson i Barbara Broccoli.

[TWITTER]1444230542698942469[/TWITTER]

Obožavatelji mogu uživo pratiti događaj na holivudskoj Walk of Fame web stranici.

Craig je poznat i po ulogama u "Knives Out", "The Girl with the Dragon Tattoo", "Munchen", "Logan Lucky", "Enduring Love", "Infamous" itd.

Glumac se nedavno osvrnuo na svoju audiciju za Bonda u intervjuu za The New York Times, rekavši da je "pretpostavio da je pozvan na audiciju kako bi lakše izabrali nekog drugog za tu ulogu".

Bio je doveden na audiciju nakon odlaska Brosnana, koji je igrao Bonda u četiri filma od 1995. do 2002.

Craig je objasnio: "Bio sam samo među mješavinom - neko koga treba odbaciti", prije nego što je dodao da misli da će morati glumiti zlikovca, govoreći: "Izvoli, budi loš."

Ipak, glumac je nastavio glumiti Bonda u pet filmova, počevši od "Casino Royale" (2006), uključujući "Quantum of Solace" (2008), "Skyfall" (2012) i "Spectre" (2015). Njegov posljednji film u franšizi, "No Time to Die", premijerno se prikazuje u kinima 8. oktobra.

Craig je rekao za Times da želi dosljednost u svojim filmovima o Bondu, priznajući da ga se može pamtiti "kao Mrzovoljnog Bonda", ali je dodao: "To je samo moj Bond i moram se suočiti s tim, to je bio moj Bond. Ali ja sam zadovoljan s tim. "