Udruženje filmskih radnika BiH
0
"Čuvari noći" bh. kandidat za Oskara
Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Htio bih da budem gospodin, i izbjegnem reakcije bjesne, ali rec\' cu k\'o pravi primitivac, Ko te kara nek ti pise pjesme!
@O4 Iskompleksirani majmune,ako ti je ovo dobro onda si ti jedino sebi normalan u tom svom uvrnutom svijetu... Ljudi imaju sposobnost vidjeti ono sta zele. Realnost je da je ovo izrazito los film. Da gledam vecinom \"zanr\" u koji i ovaj film treba da spada mi daje za pravo da kazem da je dno dna. Losiji nisam pogledao i to do kraja a bilo ih je na tone. A ti si umisli sta hoces i imas pravo na to. Sjedni pred tv i divi se tom svom imaginantnom svijetu. Fuj Usput da kazem da nije greska slati ovakve filmove ovima, danas moras biti uvrnut i isticati se pa makar i bio dno dna. Sredina ne prolazi!
Zbog toga sto je tako fuj i los, prosao je strogu selekciju i bio prikazan na filmskom festivalu u Veneciji. Koliko to jos tamo bude filmova iz regije?
odlican film
jao jao jao
Izuzev licnih frustracija, primitivizma i zastrasujuce nepismenosti samoproglasenih filmskih kriticara (\"gledam vecinu drama i trilera rijetko kad komediju a skoro nikad akcijske filmove\" - kakve reference!), do sada ni jedan argument koji ce ici u prilog tvrdnjama da je ovaj film los.
Odskolovati Bih filmska publika? Covjece jel se ti preslusas kada. Lako je sebi umisliti da nesto ili neko vrijedi necemu ali ovo? Fuj Fuj smece na dnu hrpe smeca. Da se doda, gledam vecinu drama i trilera rijetko kad komediju a skoro nikad akcijske filmove. Ovo bi trebalo spasti u tu kategoriju ali oo govno od filma mi je toliko diglo tlak da sam bio spreman traziti ovoga Namika da mi vrati utroseno vrijeme da je to u stanju uraditi. A jos i nisam platio da ga pogledam, ned´o bog. Uzas gluma, naivno, glupo.. Znas onaj osjecaj kad te je sramota nekoga na televiziji pa samo onako ispod oka skicis da prodje scena. Uh joj Oskara bi vi. Kitu ce te dobiti njegovu
Film Cuvari noci je jedan od najhrabrijih poduhvata bh kinematografije, ali da bi filmovi kojima cilj nije jeftina zabava i komercijalni uspjeh imali kakav-takav prolaz, u BiH se prvo mora odskolovati filmska publika.
Idiote, ne lupetaj, vec idi gledaj holivudske spektakle. Tamo ima nevjerovatnih zapleta koji ce te sigurno zadovoljiti.
Eto dokle smo spali, da se ovo nakaradno smeće od filma kandiduje za Oskara. Niko ne gleda ni na činjenicu da je čak i na premijeri publika u većem broju napustila salu jer se ovo smeće nije moglo gledati. Dva sata ničega, apsolutno ničega. Nigdje radnje. Ko fol eto redatelj nešto poetičan i ovaj film neka transcedentalna simbolika. Jadna filmska industrija BIH pored ovakvih redatelja, koji ne prave filmove za normalne ljude već za neke \"nadljudsko-transcedentalno-simboličke\" snobove koji su bolji od ostatka svijeta i koji jedini mogu prodrijeti u srž ovog smeća. Zaista jadno.
yebo ti taliban mater
Zeka Jesli li ti Office???
zanimljiv film,uz \"amidžu idriza\" i \"snijeg\"-sigurno najrealniji prikaz nas i naše stvarnosti,usporen i intiman pobuđuje emocije...
film je odlican! definitivno jedan od boljih BH filmova, odmah iza Nicije zemlje i Grbavice.
Jedan od boljih bh filmova, a to sto stoka trazi samo zabavu, nije do filma, vec do stoke.