Neobičan duet za Bonda
0

Alicia Keys i Jack White snimili naslovnu pjesmu

Sarajevo-x.com
R&B pjevačica Alicia Keys i zvijezda rock bendova "White Stripes" i "The Raconteurs for Another Way to Die", Jack White, snimili su prvi duet u historiji naslovnih pjesama za filmove o poznatom britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu. Riječ je o naslovnoj pjesmi za nadolazeći film "Quantum of Solace" u kojem naslovnu ulogu ponovo ima Daniel Craig.

Novim saopćenjem konačno su opovrgnute glasine o tome da će naslovnu pjesmu otpjevati jedna od mladih britanskih zvijezdi poput Amy Winehouse, Duffy ili Leona Lewis.

Winehouse je, naime, već počela raditi na naslovnoj pjesmi s producentom Markom Ronsonom, ali projekat je propao, jer prema Ronsonovim riječima mlada Britanka nije bila u stanju da snimi finalnu verziju pjesme.

Međutim, u srijedu je objavljena vijest o duetu nježne Alicie Keys i sirovog rockera Whitea, koji je radio na tekstu i produkciji nove naslovne pjesme za film o Bondu, a čak je svirao i bubnjeve.

Uprkos njihovim različitim muzičkim pozadinama, pomenuti muzičari predstavljaju neke od vodećih figura na američkoj muzičkoj sceni, budući da su i dobitnici brojnih muzičkih nagrada uključujući i Grammy.

Stoga i ne čudi što su producenti filma "Quantum of Solace" Michael G Wilson i barbara Broccoli oduševljeni konačnim izborom. "Jako smo zadovoljni što u našem timu imamo dvoje veoma zanimljivih umjetnika kao što su Jack i Alicia", kazali su za BBC.

Da li će neobičaj spoj R&B i rock muzike postići željeni efekat, saznat ćemo tek krajem godine, kada se i očekuje premijera novog filma o jednom od najpoznatijih tajnih agenata na svijetu.

Ranije naslovne pjesme za filmove o Jamesu Bondu koje su postigle nevjerovatan uspjeh snimile su mnoge muzičke zvijezde poput Shirley Bassey, grupe "Duran Duran" i Sira Paula McCartneyja.