Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Istrazivanje su ocito radili neradnici:/
"Radoholičari nisu dobri radnici" ni alkoholicari ne znaju pit'!!!
Nije tačno.
Radoholičari su glupi ljudi. Pametan čovjek će iskoristit radoholičara da radi za njega, a ovaj ce koristit njegov rad i platit mu male novce to, i radoholičar sretan.
Ovo nas Klix provocira, polja ljudi koji čitaju ovaj članak sjede kod kuće. nezaposleni, mrzovoljni, bezvoljni... a oni pričaju o radoholičarstvu ccc
Kod radoholičara je povečan nivo hormona stresa, a nerijetko isti teže perfekciji u onome što obavljaju što svakako nije dobra kombinacija. Najbolja je stara formula koja glasi: 8h rada, 8h sna i 8h odmora, odnosno vremena za sebe.
puno ti je 8h rada, dosta 2
black_lady, Formula je odlična, ali nije primjenjljiva. 8 sati rada (posao). U ovih 8 sati rada se mora ukomponovati pripreme za posao, odlazak i povratak na posao. Uzećemo da je sve skupa 10 sati. Pod obavezno treba uzeti za san 8 sati. To je već 18 sati. Ostaje 6 sati. Šta učiniti sa ovih 6 sati? Znači, trebalo bi za ovo vrijeme obaviti kupovinu, spremiti ručak-večeru, pospremiti kuhinju i ostatak kuće, dovesti djecu iz obdaništa, pozabaviti se oko njih i sa njima sve do njihovog spavanja. Zatim pranje, peglanje itd. :) Ako se sve ovo može upakovati u 6 sati, a da sve bude ok. skidam kapu svakoj ženi. Mnogi će "otkinuti" od svog sna da bi zadovoljeli sebe, svoj dom i porodicu u njihovim potrebama. Tad nastaju svakodnevni stresovi. Veoma je važno znati rasporediti poslove, angažovati sve članove porodice, tada ostaje mjesta za odmor. Namjerno sam za primjer uzela privatni život, jer je tu najviše i zastupljeno radoholičarstvo.
...nemam ništa protiv da me tvrtka plaća da ništa ne radim...eto, zauzvrat, intenzivno ću gajiti lijepa osjećanja prema istoj...idem odnijet članak direktoru i potpisat menaĐerski ugovor...
Stvarno treba biti glup pa izjaviti ovako nešto poput ovih stručnjaka.