Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako se odlučite na konzumaciju bijelog luka, razmotrite postepeno povećavanje dnevnih doza kroz duži period. Ali bez odobrenja liječnika nemojte uzimati više od jedne glavice češnjaka na 24 časa (prevelike količine postaju otrovne).
Vitamin C (askorbinska kiselina): Uzimati ako ste u mogućnosti svaki dan. Najbolje u obliku šumećih tableta koje se rastvaraju u dovoljnoj količini vode (kako bi se eliminisao rizik od prevelikog poremećaja pH vrijednosti u odnosu na oko 7). Pozor: Maksimalno dopuštena količina bez odobrenja liječnika je 2000 miligrama (ili dva grama) na 24 časa (više od toga može izazvati nastanak oksalatnih bubrežnih kamenaca).
Ruke: Često prati ruke.
Voda: To je najbolje piće. Ako je ustajala izvan frižidera duže od 24 Časa, nesmije se piti.
Što više konzumirati jeftine i zdrave biljke kao što su ljute lukovice, i to u sirovom (najodvratnijem) obliku. Garantovano provjereno hiljadama godina u čitavom svijetu.