Losioni i kreme za zaštitu
4
"Loša" bakterija kriva za pojavu akni na licu
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto ne mogu ovog hrvatskog rijecnika u BIH. Odkad se to na bosanskom govori no umjesto nego ili si umjesto sebi ? Ncnc , ipak je ovo bosanski portal.
covjek uci dok je ziv, tako i da su glandulae sebaceae "iznad bubrega"
Meni momak svrsi po licu i onda nemam akni.
Ako si musko pristavi ga nekom, a ako si zensko podaj nekom da umoci, i odose bubuljice ko pokosene.
Molim vas pomozite mi kako da se rijesim bubuljica i ovih crnih glupi na licu -.- imam od 8 raz to i jos mi nije proslo -.-
samo cu vam rec da nikakve kreme ovdje ne pomazu...akne su uzrok problema unutar organizma i samo se tako i rjesava tj. popravi organizam odose akne... da ne blelbetam sad puno uglavnom ja sam imao problema sa Sebaceous glands to su nakva cuda koja se nalaze iznad bubrega i zaduzena su za lucenje masti na licu,a posto sam imao hormonalni poremecaj onda je to previse lucilo i tako mi stvaralo akne...problem sam rjesio tako sam uzeo tablete zinka svaki dan po jednu 25mg i evo rjesilo problem s tim da treba malo vremena ja pijem jedno mjesec rezultati nevjerovatni gotovo sve akne nestale jos par oziljaka i lice ce biti ko bebina guza :D e sad mozda nekom nece djelovati ovo jer mozda ima neki drugi uzrok ali smatram da jedino se to iznutra moze rjesit a nikakve kreme,ja nisam kreme namazao na lice ne pamtin kad a evo lice se ocistilo da ne vjerujes tako probajte ove tablete ionako su dobre za organizam...eto malo savjeta jer znam kako gadno ovo sranje moze biti :D
ja reko izolovali uzrocnika i tacno se zna koji je, kad ono obradjena teorija koja vec postoji. povezanost bakterijskke infekcije, kao i nekih njihovih produkata koji su samo antigenski, tj nisu direktno toksicni, poznata poodavno.