Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
B I B L I J A nigdje ne zabranjuje brak, čak zagovara brak kao i sve ostale Bož-anske Ob-jave. Najbolji dokaz tome je raskol Istočne i Zapadne Cr-kve. Propisi su jasni. Zašto Zapadna Cr-kva svećenstvu zabranjuje brak kad ga B I B L I J A nigdje nije zabranila? Takav citat ne postoji. Da postoji vidjeli bi ga i ostali. Istočna Cr-kva svećenstvu dozvoljava brak jer čita B I B L I J U i makar je u tome sluša. Čak I S U S u nekoliko navrata govori ljudima da ulaze u brak jer će tako sačuvati svoju čednost i širiti potomstvo. Da samo ovaj propis Cr-kva poštuje manje bi bilo pe-do-filije u njenim redovima i manje bolesnih redovnica. *(-_-)*
Ne bih da ulazim u kontradiktornost krscanske religije, ali stotine hiljada silovanih djecaka po samostanima i ovaj clanak o zenama koje ne obavljaju ono sto im je prirodno odredjeno - a to je da budu majke, samo govori u prilog tome da se trebaju dobro zapitati o tim nametnutim i iskrivljenim propisima, koje su sami sebi nametnuli.
...a VEĆI broj ciklusa uvećava šansu za karcinom \" Dakle bez jednog djeteta ima se više 12-13 ciklusa uprosjeku..
Koji moroni , lupetate o filozofskom pitanju gdje nema onog tko može biti u pravu a nitko da se osvrne na članak i ukaže na pogrešnu prevedenu drugu rečenicu:\". Kada žena nema djecu smanjuje se broj menustracija tokom života, a mali broj ciklusa uvećava šanse za karcinom.\" Kada žene nemaju djece POVEĆAVA se broj ciklusa ( za deset u trudnoći + 2-3 ako ne doji)
To ni meni nikako nije jasno. Konstantno im to govorim, ali džaba, a tvrde da su nešto lafo oni pametni. Niko nije zatucaniji od njih, svakog omaložavaju i stalno nameću svoje glupo mišljenje
Ma nije zamjerit ow0m ccc, m0ra da je gledao kakwu teoriju zawjere o religiji. Al treba bit bash pametan pa bit ateista, samo to ti ne daje za prawo da iskriwljujes Kur\'anske rijeci a ti kako hoces.
Hvala na ljubavi koju iskazuješ kroz svoje mišljenje. Toliko imaš tople riječi da bi i Hitler ateista pozavidio. Možeš li mi malo pokazati MRŽNJE jer ova tvoja LJUBAV i TOPLINA prosto zasljepljuju? A pošto nisi odgovorio još na moja pitanja, opet ću ponoviti: 1. Gdje u Bibliji piše da se mora masakrirati 6 mill Jevreja i 30 mill ostalih 2. Jesu li ateisti iz LJUBAVI uvijek spremni mijenjati mišljenje, tj. VLAST Toliko volite ljude da je SLUČAJNO preko 100 mill vjernika pobijeno tokom ateističko-komunističkih režima širom svijeta. Da druže, ATEISTIČKO-KOMUNISTIČKIH. Zbog LJUBAVI prema ljudima, komunističko-ateistički režim je pobio na milione vjernika, zatvarao, otimao imovinu, špijunirao... Možete li nas početi MRZITI jer od vaše ljubavi nas previše nestaje i glava boli?! To što si naveo nije B I B L I J A druže, i poštedi me tih uputa da se obrazujem jer sam za tebe dr. i mr. Makar ne griješim na osnovama.
@ccc Zašto su ateisti isfrustrirani jadnici koji nemaju pametnijeg posla nego čitav dan vise po forumima pokušavajući drugima nametnuti svoje mišljenje?
Ateizam nikad nije bio dio politike jer to ne moze, nije sistem i nema stukturu de.bilu glu.pi, sve je do politike idi uci u skoli o politickim sistemima i vjeri kao politickom centru moci, nigdje ateizma nema kopile neobrazovano.
...Oni bi voljeli da i vi ne vjerujete kao što oni ne vjeruju, pa da budete jednaki! Zato između njih ne uzimajte prija­telje dok se na A.ll.ahovom Putu ne isele! A ako okrenu leđa, onda ih hvatajte i ub.ijajte gdje god ih nađete i između njih prijatelje niti pomagače ne uzimajte!... eto vam ku.ran kako je castan, navodi na sv.irepo ubi.stvo, a dalje u vezi nevjernika ima koliko god hoces citata gdje im se prijeti da ce gorjeti u vatri, da im se spremaju najveci zl.ocini i pa.tnje. Hitler je bio katolik i kao i svi vjernici prije u vjerskim ratovima koji su odnijeli milione borio se za vjeru i u ime boga i to fanaticno sto je njegova izjava dokazala sto znaci da je prezirao i ateiste koji su takodjer od njegove ruke bili ub.ijani, idi sad placi ret.ardu i samo ignoriraj dalje haha jadu jadni.
Eh, druže nisi mi se smio javiti u 12 satI naveče, nego si SLUČAJNO ustao i javio se u 4 ujutru. Svaka čast. I naravno ništa novo nisi rekao. Papagajski lupaš ko maksum po diviziji. Braniš ono što retardirana djeca znaju da nije istina. Hitler je bio ATEISTA druže. To njegova djela svjedoče. Pravi katolik ili bilo koji vjernik nikada nebi masakrirao drugog čovjeka a kamoli 6 miliona Jevreja. Opet ću ponoviti svoja pitanja jer nisi nijedno odgovorio. 1. Gdje u Bibliji piše da se mora masakrirati 6 mill Jevreja i 30 mill ostalih 2. Jesu li ateisti iz LJUBAVI uvijek spremni mijenjati mišljenje, tj. VLAST Toliko volite ljude da je SLUČAJNO preko 100 mill vjernika pobijeno tokom ateističko-komunističkih režima širom svijeta. Da druže, ATEISTIČKO-KOMUNISTIČKIH. Zbog LJUBAVI prema ljudima, komunističko-ateistički režim je pobio na milione vjernika, zatvarao, otimao imovinu, špijunirao... Možete li nas početi MRZITI jer od vaše ljubavi nas previše nestaje i glava boli?!
@ ccc - da je meni biti glup i zatucan kao gnostik i vjernik Nikola Tesla, a ti budi pametni paganin ;=) Klocino prizemna
ovaj retard ccc uporno ne daje citat iz svetih knjiga, bar jedan citat iz bar jedne svete knjige da treba pripadnike druge vjere ili nevjere ub..ijati, masakrirati, ili bilo sta lose im raditi. Ja znam jedan koji kze, \"vama vaša vjera, nama naša vjera\" i to bi bilo to.
ne vjerujem ja to ništa! i ljekari su ljudi, pa samim tim i griješe, lično poznajem ženu koja je obolila upravo od pilule! dakle, ako ti ne treba ne uzimaj! niti kontracepcijsku niti bilo kakvu! to je moje mišljenje, a svako sebi neka odredi kako će i šta će!
Re.tardu malo.umni Hitler je sam izjavio da ih je pobio u ime boga, odgojen je u katolickoj porodici, katolik je i ti opet ne mozes da se pomiris sa tim de.bilu ignorantni, da, da taj Hitler je vjerovao u boga, bio je vjernik i pobio je tolike ljude sada idi placi glu.pane. Idi placi sto ne mozes da se pomiris sto ateizam nije sistem ko sto je vjera pa tako ne moze da se nakaci na politiku kao sto vjera moze pa da pobije milione, krstaski ratovi, osmanlije, balkan, pa onda politika komunizam kina rusija pobijeno u politicke interese, pomiri se vjernice i placi, sto ti je vjera ukaljana krvlju. Vjera i religije polako iscezavaju, skandinavija je zahvacena, japan, to je pocetak kraja virusa zvanog relijiga i vjera koji su podjelili, unistili covjecanstvo, pa za nekih 500 godina bice preko 50% razumnih zemalja to shvatiti kao sto su u skandinaviji i japanu te uciniti taj virus tamnom prosloscu ljudske historije htio ti ili ne tako ce biti, razum i nauka ce pobjediti, idi sad placi.
I\'m still waiting your answers. Daj mi taj citat koji je tvoj grobar i ateista Hitler iskoristio i pobio 6 miliona Jevreja. I daj mi objašnjenje zašto od vas ateista ne mogu biti vjernik u svojoj kući. Od vaše ljubavi su nastradali milioni ljudi. Ne ptica, ne riba, ne glisata - nego ljudi. Slobodno svoja zla skreni na \'režim\' koji, za veliko čudo, mrzi sve vezano za vjeru i vjernike. Navikli smo od vas sve. Laži i obmane u ime ljubavi su vam najjača strana. I druže, ne gledaj državu kad opisuješ vjeru, nego gledaj izvore i knjige. Nisam ja kriv što pop ili hodža koketiraju s vlastima isto ko i vi ateisti. Da predano slijede KNJIGE nebi to radili. Ali, ima nas vjernika koji živimo onako kako KNJIGE kažu pa nas nemoj u isti koš trpati. Vidiš kako je teško kada ja ateiste trpam u isti koš.
U svim svetim knjigama postoje citati krvolocno opisani protiv nevjernika, te huskaski protiv ostalih vjera, jer naravno kako drukcije da opstanu, a dokaz te medjusobne vatre moze se izbrojati u lesevima koji su proizasli iz medjusobnih sukoba te svim podjelama. Ponovo iznosim jasan dokaz, mat.erijalan, a ti se svjesno pravis lud, te sto se tice ateizma i komunizma, gdje su lesevi tog rezima posljedica politickih interesa te ateisti nikakve veze nemaju sa politikom ni vlascu sto nije slucaj sa vjerom koja je izravni partner politici npr ako samo pogledamo nasu drzavu kako je uređena, da ne nabrajam kroz historiju. Ja sam svoje rekao, ti bi igrao igre ignorancije i na svaki dokaz koji izlozim i jasno objasnim pravis se lud i ko papagaj ponavljas, ali kad bi zaigrao tu igru onda bi se morao spustiti na veoma nizak nivo gdje ste vi sa potpuno propalim uvjerenjima i tvrdnjama, slobodno ti ovdje ostani do ujutru ili se radije opameti napokon i zapitaj sto lazes sam sebe.