Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...20 grama ?...lijepo vam fala na brizi za moje zdravlje....bolje riknut od šunke nego od gladi...
znate sta rade sad Visocani a i Sarajlije,putem interneta narucuju govedinu iz argentine i urugvaja smrznutu i staru po 30-40 godina i dolazi u Rijeku kontejnerom po dosta jeftinijom cijenom nego da kupuju stoku ovde i suse i na otoci kilo po 30 maruna i tako preko noci tj svaku noc po jedan tajkun se radja i bmw x6 na ulici,vise njih nego golfova 2,a tolika nezaposlenost a sve auta iznad 50000
Ima li nešto što me NE tjera u smrt? Sam život je kancerogen.
Salamu Bošnjacima, kobasice Hrvatima, slaninu Srbima.... i poživjet će Bosanci!!!
A oni koji ne jedu navedene namirnice će vječno živjeti.
Živjela slanina.
Od neceg se mora umrjet, ja to sve volim i jedem...
Otjerace me u smrt? Svakako da hoce, a oni sto pasu travu zivjece vjecno. Umjerenost u svemu je kljuc dobrog zivota.
Oni muslimani u Krajini jedu puno svinjetine , stid da ih bude !
I sama cinjenica da covjek ne jede slaninu ne znaci da ce ga to "otjerati" u Dzenet. Lijep ili ruzan ahlak je izuzetno bitan.
Smrt nije strasna, ali slanina ce vas otjerati u Dzeh­ennem, to treba da vas brine.
Konzumacija svinjskog nepreradjenog mesa u velikom broju istrazivanja pokazuje povezanost sa raznim vrstama raka, narocito raka jetre, zeluca, i mozga. Svinjin probavni sistem je slican covjekovom, i za razliku od mesa zivotinja koje "prezivaju" hranu i iskljucivo se hrane biljnom prehranom, meso svinja u svakoj stanici ima velike kolicine masti i toksina. Kako bi bilo bakterijski ispravno, mnoge farme svinjama daju inekcije cije posljedice na covjeka koji konzumira takvo meso mogu biti pogubne. Ovo je narocito slucaj u istrazivanjima koja pokazuju da konzumacija ovakog mesa je u visokoj povezanosti sa tip 2 dijabetesom. Mnoge kineske stare izreke kazu da 1/3 jedes da prezivis , a 2/3 da doktor prezivi. Zdravlje ulazi na usta. Kako da covjek bude zdrav, ako u sebe unosi otrov, bez obzira kako mu se otrov cinio ukusnim?
...ja ti volim zameziti...
Reče preživar koji pase travu i čiji je životni vijek i do 20% kraći od onih koji jedu sve gore navedeno
Zato se mi mali zeleni zdravo hranimo sa onim što krmad ispuste iz guznog crijeva :)
20 grama.... ja pojeo onu lovacku pastetu , mmmmmmmm .-)
To isto mi svakodnevno radi zrak, voda, mlijeko, poitičari, šefovi, država....Kad je već mrijet, neka barem bude ukusno