Konzumacija svinjskog nepreradjenog mesa u velikom broju istrazivanja pokazuje povezanost sa raznim vrstama raka, narocito raka jetre, zeluca, i mozga. Svinjin probavni sistem je slican covjekovom, i za razliku od mesa zivotinja koje "prezivaju" hranu i iskljucivo se hrane biljnom prehranom, meso svinja u svakoj stanici ima velike kolicine masti i toksina. Kako bi bilo bakterijski ispravno, mnoge farme svinjama daju inekcije cije posljedice na covjeka koji konzumira takvo meso mogu biti pogubne. Ovo je narocito slucaj u istrazivanjima koja pokazuju da konzumacija ovakog mesa je u visokoj povezanosti sa tip 2 dijabetesom. Mnoge kineske stare izreke kazu da 1/3 jedes da prezivis , a 2/3 da doktor prezivi. Zdravlje ulazi na usta. Kako da covjek bude zdrav, ako u sebe unosi otrov, bez obzira kako mu se otrov cinio ukusnim?
Prikaži sve komentare (30)