Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini se bilježi veliki porast broja djece s usporenim razvojem govora. Da zato što je mami najlakše dijetetu od godinu dana upaliti crtani i gurnuti telefon u ruke da može na miru gledat turske sapunice. Dijete se ne razvija , ne komunicira , ne druži se sa drugom djecom nit išta.
Gdje se specijalista nalazi....
Ima u tim tvrdnjama istine a posljedica loše sredine i odgoja se kod govornih mana i inteletualne zaostalosti vidi i kod velikog broja odraslih ljudi. Puno ih je koji ne znaju pravilno koristiti glasove č,ć,dž i đ. Ta zaostalost i lijenost se vidi i ovdje u virtualnom svijetu gdje neće da koriste slova sa kvačicama pa tipkaju tzv. ćelavom latinicom.
Sto je najgore, pokraj "Oralne higijene" postoji jos jedna vrsta "oralne higijene", a to je jezik kojim dijeca govore danas. Roditeljima je danas "simpaticno i smijesno" kada im dijete od par godina pocne psovati, a kada se ti isti roditelji upozore na ponasanje dijeteta, da je to psovanje samo odraz odgoja i nevaspitanosti kod Kuce, onda se oni kao nadju uvredjeni kako im ima neko pravo tako nesto da kaze.
Doci do stomatologa je velika umjetnost.Treba ti narudžba i to opet da imaš veliku vezu da bi dosao na pregled za dvadesetak dana.I opet naruce u isto vrijeme i cekaj pola dana .Većinom roditelji djecu vode privatno.Ali nema svako novca za pregled.Treba stvoriti uslove pa onda reci treba djeca da se kontrolisu
Zar iko ide kod stomatologa u JU?
Roditelji,cak i oni skolovani su misljenja da mlijecne zube ne treba prati i da se puste da se kvare a ne daj Boze da se poprave...
Zube perem samo kad idem kod zubara i šta mi fali
dale ti zubi
nije samo u bih.sve vise djece ima probleme u razvoju ili su u manjoj ili većoj mjeri autistični pa se vi zapitajte sta je uzrok
Za one koji jos spavaju i ne vide šumu od silnog drveca.U 90% pasti za zube je ubacen otrov koji nam uništava zdravlje.Cuva zube ali steti necemu drugom.Isto vazi za šampon , dezodorans,sapun parfem.Satanisti nas ubijaju na razne nacine ,ne samo genocidima i izmisljenim virusima i bolestima.Pazite se ljudi.
Jest se nakotilo ovih igrača koji su na njihovoj strani.Znaju sa kojeg profila dolaze po njih negativni komentari i u roku od minutu dobijes 5 do deset minusa na komentar.😂😂😂
Upravu si ti druže, ali ja ne mogu zamisliti život u kojem ću smrducati okolo, masne kose i pokvarenih zuba hodati po bijelome svijetu. Šta reći za zapadnjake koji žive u tom razvijenom svijetu po 7 i 8 desetljeća a koriste sve navedeno? Nije niti jedan čovjek isti. Sigurno da će šampon za kosu nekome biti uzrok karcinoma, ali mnogima isto tako neće.
Ne vjerujem da ne vode zubaru djecu, ima dosta privatnika ne moze se ni voditi adekvatna evidencija.
Roditelji generalno o slabo čemu vezanom za djecu vode račun i ne samo u BiH nego u cijelo svijetu.
Sta ce im oralno zdravlje i govor kad mogu da tipkaju po tastaturi ili ekranu?
nije svakome cilj u zivotu biti sendvicar na klixu ;)
@Gro Neinteligentni sendvicaru, nauci da prepoznas sarkazam.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)