Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto krace to bolje ;)
Sarajevo je zanimljivo strancima jer se razlikuje od Zapada. Ozbiljnog turizma kod nas, objektivno, ne može biti jer je infrastruktura loša, a grad skučen i tijesan. Ljeti je već sve puno dijaspore I kad dođe desetak autobusa nema mjesta ni u jednoj ćevabdžinici, kafiću itd. A zimi većina prazna. Za ozbiljan turizam moraš imati i domaće turiste. Hrvatska odbija da to shvati, ali je vadi more, a mi ćemo tek početi shvatati potencijal koji imamo. Alo nasilnička izgradnja ("sve po zakonu") na svakom metro zelenila, u centru grada, na obroncima, ili npr. na Stupu gdje je balkon tuđe zgrade na 2 metra od vašeg, ako ste nesretnik da tu morate kupiti stan, odbija turiste. I hiljade nepropisno parkiranih automobile od kojih ne možete proći I obići neke od najzanimljivijih mjesta. Ili Cerićevi dvori, betonska grozota kojoj apsolutno nije mjesto na Kovačima i koja je zapečatila potencijal turističkog razvoja u smislu izvlačenja turista s Baščaršije na Kovače i više. Hiljade je takvih primjera.
Promijenila adresu, jer su mi dosadili gosti kojima je Sarajevo najljepsi,najpozeljniji inaj, naj, grad. Nije mi tesko ugostiti, ali mi na nos vise izasla, pita,cevapi, janjetina, tufahija, baklava, Turska kafa sa rahat lokumom, smreka, boza i ostale nase dakonije i sve ukrug.
Dobrodošli u Sarajevo, nemojte se dugo zadržavati jer je bijeda prelazna. Hvala :)
Uuuu sad kad se dezurna smjena ukljuci u pljuvanje po NAJLJEPSEM SARAJEVU, evo vec su se naostrili neki. Al dzaba vam, Sarajevo je grad koji uvijek prezivi i nadzivi dusmane :)
ama ljudi sta vam je,..10 puta je veca sansa da ce te neko opljackati u Oslu, glavnom gradu norveske (najbogatije zemlje na svijetu). Prica te glupost ja sam obisao pola svijeta i mogu iskreno reci da je Sarajevo potpuno normalan grad i kad skontas da je bio rat prije 20god. i u kakvom je stanju drzava ma U Sarajevu nebi moglo bit' bolje nego sho jes
...pa to kratkotrajni...taman toliko dok turist ne skonta da sadržaja baš i nema nikakvog :-D
Kako kome nema sadrzaja ;)
Sto krace,to bolje.
Rudonja i podanici mu na apratima, zavjera izdaja :):):))