Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Džaba sva ta ljepota i egzotičnost, kad homo sapiens, poznatiji kao najveći rušitelj na ovoj planeti, pustoši sve pred sobom radi vlastite pohlepe i pravougaonih komada papira koje zove novac.
aha, vrlo interesantno razmišljanje, znači po tebi je bušenje ogromnih rupa u zemlji radi vađenja rude, crpljenja nafte u tlu i na moru, deforestacija, nekontrolisano širenje gradova, istrebljivanje ugroženih životinjskih i biljnih vrsta, krivolov, nekontrolisani izlov ribe, uništavanje prirodnih livada i pašnjaka radi ekstenzivne poljoprivredne proizvodnje, zagađenje zraka, tla, vode radi fabričkih postrojenja koja ispuštaju toksične i opasne materije, enormno povećanje CO2 u vazduhu zbog istih tih fabrika, ispušnih gasova iz stotina miliona vozila koja se kreću na cestama koje su takođe presjekle mnoge ekosisteme, gradnja hidroelektrana na nekada ribom bogatim rijekama, gradnje nuklearnih elektrana od kojih prijeti uništenje cijele planete, to su sve za tebe prirodne pojave i to je sve održiv prirodan proces koji teče svojim tokom, i za koji se ne trebamo brinuti. Ako je tako, onda ništa. :))
@losblancos: Covjek je jedina vrsta na planeti koja formira i odrzava nacionalne parkove, brine se za svoj okolis, te koja se brine za opstanak drugih zivotinjskih i biljnih vrsta cak i kad se njima ne hrani. Pusti bilo koju drugu zivotinjsku vrstu da se mnozi i sjedi i gledaj kako pravi pustinju oko sebe. Pusti isto tako iole zilaviju biljku (korov) i gledaj kako zagusi sve ostale.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Poznata indijanska poslovica kaže: "Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, nego smo je posudili od svojih potomaka." Indijanci su prije mnogo stoljeća znali šta je to "sustainable development" (održivi razvoj), a mi se našli pametni pa izmišljamo toplu vodu u 21. stoljeću.
@losblancos: To o sustainable developmentu je bjelacka new age propaganda. Indijanci su bili nomadi. Tj. Crpili bi lokalne resurse dok ne nestanu pa bi onda nastavili dalje do sljedece pogodne lokacije. Kad tamo sve polove i pojedu - nastave dalje. I tako ukrug. Sto im se moglo jer su imali citav kontinent sebi na raspolaganju. Zato mahom i nisu formirali gradove niti su se bavili poljoprivredom. Sto bi orali njivu kad ima bizona i jelena? Moras ici skroz dole na jug da dodjes do indijanaca poljoprivrednika koji stalno naseljavaju jednu lokaciju - no ni tu nista od sustainable developmenta jer su se prema "prirodi" ponasali isto kao i Europejci samo sto su imali manje mehanizacije te nisu imali teglece marve. Civilizacija Maya je (najvjerovatnije) propala jer su popalili i preorali dzunglu i time doveli do suse, nestasice hrane i napustanja gradova.
Indijanci da su znali sta je to bilo kakav razvoj, razvili bi se i ne bi ih pobili ko kerove tamo. Njihov nivo razvoja je u Evropi bio nekoliko hiljada godina prije.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
slika broj 4. samo malo prileć...poravnit ispod ovog čuda...
Da imam para ne bih bio na ovome portalu i citao preporuke posjetite egzoticna mjesta svijeta...
Dajte nam koji ajet? Dezurne vehabije na forumu?
i umjesto dovesti turiste i uzimati lovu oni se kolju u plemenskim svadjama i razmiricama. nek se ugledaju na nas u BiH. nama je bitan turizam i ko je srbin, hrvat i bosnjak. i da gosti su uvijek u pravu ako nisu u krivu.
Prvo uvest krscanstvo pa demokraciju pa onda islam i eto gaaa, nema vise otoka :D
jel treba bolji primjer za evoluciju od ovog ostrva?
dokaz evolucije
Jooooj Bože baci me tamo i budi precizan moolim Te!
Jebote, klix fakat prati Reddit, dan nakon objave na redditu (valjda toliko treba da prevedete) clanci dolazi na klix. Nije los posao, i ja bi zelio biti placen sto cijele dane provodim na redditu ;)..
Pa otvori portal. Danas ih ima na stotine.
Hazim je bio ovdje.
Hazime Imamo Bingo!!!