Pensilvanija
94

Neobičan poduhvat: Kupili napuštenu školu pa od nje napravili luksuzni stambeni kompleks

L. R.
Jedna od prostorija koju su uredili (Foto: Facebook)
Jedna od prostorija koju su uredili (Foto: Facebook)
Grupa prijatelja 2019. godine udružila se kako bi kupila napuštenu srednju školu u Pensilvaniji za samo 100.000 dolara (oko 180.000 konvertibilnih maraka), koju su zatim pretvorili u stambeni kompleks od 31 stana.

Jesse Wig, Adam Colucci i Dan Spanovich prijatelji su koji su se odlučili za kupovinu napuštene škole kako bi od nje napravili stambeni kompleks sa 31 luksuznim stanom.

"Upoznat sam sa školom i da budem vrlo iskren, nisam bio siguran što ima najviše smisla učiniti sa zgradom, ali za tu cijenu, morao sam je nabaviti i nadao sam se da ćemo u budućnosti moći pronaći dobru opciju", izjavio je Jesse Wig, koji je inače i agent za nekretnine.

Tri godine kasnije, zgrada je dobila novi izgled te ima 27 jednosobnih stanova i četiri dvosobna stana, koje iznajmljuju za 1.650 dolara mjesečno (oko 3.000 konvertibilnih maraka). Ovi moderno izgrađeni stanovi imaju ugrađenu sušilicu i mašinu za pranje veša.

@jessewig Bowtie High. Before/After. #realestate #realtor #realestateinvesting #beforeandafter ♬ Inspiring Emotional Piano - Metrow Ar

Zgrada je godinama bila napuštena i trebalo je vremena da se izradi tlocrt. Ono što su nekada bile učionice, sada je pretvoreno u stanove, a ono što je bila školska dvorana pretvoreno je u zajednički dnevni boravak. U prizemlju je velika teretana, koja uključuje košarku na pola terena, slobodne utege i bicikle.

Šest mjeseci nakon što je stambena zgrada stavljena u funkciju, u potpunosti je iznajmljena. Sva dobit i troškovi podijeljeni su između sva tri partnera. Ideja nije stala samo na jednoj napuštenoj školi. Nakon što su priznali uspjeh svoje prve investicije, kupili su školu u neposrednoj blizini u augustu 2020. godine.