Naša budućnost
0
Plutajući gradovi
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slazem se da treba sve poduzeti na zastiti okoline ali s obzirom da voda pokriva tri cetvrti zemljine povrsine , zasto je ne iskoristiti ? Koliko neutrosene sunceve energije se izgubi ,dok neki narodi ,placaju krvlju u borbi za crnim zlatom ?!?Broj ljudi se povecava konstantno dok povrsina ostaje ista sto znaci i vece potreba za hranom a tim i vise obradivog zemljista. Zasto ne vec ovakve podici u blizinu vecih primorskih gradova pokriti solarnim panoima ili plantazama agrarnih kultura kojima bi se opskrbljivali isti ? Naravno prije bilo cega provesti studije o posljedicama na eko-sistem .
Fakat sta je ocom sa-x, pa bas nedavno ovo bilo :S
slazem se s ovim prilagodjavaju se katastrofi a nista ne poduzimaju da je sprijece...
trebali bi poceti proizvoditi camce i prodavati ih ovim otocnim zemljama i sta zaraditi
pa ne znam bash da mogu zaustaviti...vec se cijeli vijek prica o tome pa bi vi da se tek sad nesto poduzima?!?! pa neke stvari je jednostavno prekasno apokalipsa, sto bi rekli holandjani :)
koja glupost.. umjesto da spriječe da se to dogodi, oni se već prilagođavaju katastrofi...
ova vijest je vec bila na sa-x :S:S:S:S