Moda i ljepota
115

Savršeno tijelo? Evo kako su "obične" žene odgovorile kompaniji Victoria Secret

Klix.ba
Svjetski poznata kompanija za proizvodnju donjeg rublja "Victoria Secret" prije nekoliko je dana objavila novu kampanju za britansko tržište. Reklama nosi naziv "Perfect body" i prikazuje deset modela koji nose rublje ovog brenda.

Kampanja "Victoria Secreta" je izazvala mnoštvo oprečnih reakcija na internetu, ali kreativci okupljeni u kompaniji za proizvodnju donjeg rublja "Dear Kate" odlučili su napraviti mnogo realističniju reklamu sa pozitivnijim pristupom, naime, za fotografiju su pozirale žene zaposlene u ovoj firmi.

"Reklama 'Victoria Secreta' prikazuje deset modela identičnog oblika tijela, baš kao da žene trebaju podsjetnik o homogenoj definiciji ljepote koju nam nameće društvo. Kreator ove reklame vjerovatno nije razmišljao o tome kakvu poruku šalje, smatramo ovo izuzetno neodgovornim marketingom. Kao kompanija koja pravi rublje za sve djevojke, smatramo da možemo bolje. Ovom fotografijom prikazujemo žene koje mediji, moderne kompanije i proizvođači odjeće često zanemaruju, a imamo za cilj biti realni i prikazati mnoštvo različitih oblika tijela", poručile su žene iz kompanije "Dear Kate".