Stiže ove jeseni
44

Pogled iza modne piste: Objavljen trailer za seriju o najpoznatijim supermodelima 90-ih

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Objavljen je trailer za dokumentarnu seriju "The Super Models" koja stiže ove jeseni.
Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista i Christy Turlington pojavit će se u četverodijelnoj dokumentarnoj seriji koja 20. septembra stiže na Apple TV+.

Gledatelji imaju priliku vidjeti što se događalo izvan modne piste te otkriva neke od izazova koje su sve morale savladati kako bi došle do ovoga gdje su danas. Trailer ima više od tri miliona pregleda. U seriji izjave daju i mnoge zvijezde modne industrije poput Marca Jacobsa, Edwarda Enninfula, Michaela Korsa, Donatelle Versace...

Dokumentarna serija putuje u osamdesete godine, kada su se četiri žene iz različitih krajeva svijeta ujedinile u New Yorku. Iako su snažne zasebno, uspjeh koji su postigle udruživanjem nadilazio je samu industriju.

"Danas četiri supermodela ostaju na prvoj crti kulture kroz aktivizam, filantropiju i poslovnu snagu. Dok se modna industrija nastavlja redefinirati, kao i uloga žena unutar nje, priča o Naomi, Cindy, Lindi i Christy ostaje jedna od najinspirativnijih priča o moći", glasi najava ove serije.

Podsjećamo, upravo se Christy u društvu frontmena grupe U2 Bona i gitarista The Edgea pojavila na otvorenju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.