Oduševljena atmosferom
137

Jedna od najslavnijih manekenki svih vremena Christy Turlington pojavila se na otvorenju SFF-a

D. J.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Na crvenom tepihu prve večeri Sarajevo Film Festivala u društvu frontmena grupe U2 Bona i gitarista The Edgea pojavila se i slavna manekenka Christy Turlington.
Christy je na crvenom tepihu oduševljeno promatrala atmosferu u Sarajevu.

Iako se nakon uspješne karijere supermodela posvetila porodici, zdravom načinu života i općenito načinu života udaljenom od svjetla reflektora, zabava i modne piste ipak je odlučila posjetiti Sarajevo i 29. izdanje najvećeg filmskog festivala u regionu.

Christy i dalje snima kampanje, a upravo je osvanula i na septembarskoj naslovnici magazina Vogue zajedno s Lindom Evangelistom, Cindy Crawford i Naomi Campbell.

Slavna četvorka se okupila kako bi razgovarale o karijeri, ljubavi, porodici i kakav je život u "mjehuru supermodela".

"Kasnih 80-ih do sredine 90-ih, visoka moda je prešla iz hobija sa niche aspiracijom do stupa mainstream zabave, a u središtu ove transformacije bile su Christy, Naomi, Cindy i Linda, čija je rijetka kombinacija izvanredno fotogeničnih osobina, rođenih sa samopouzdanjem, brza duhovitost, intuitivni stil, intenzivna radoznalost i radna etika značila promjenu za industriju, a svjetla se nikad nisu ugasila", navodi se u opisu objave Voguea na Facebooku.