Budite glamurozne
32

Pet inspirativnih ideja za najbolje novogodišnje frizure

N. C.
(Foto: Pinterest
(Foto: Pinterest
Novogodišnja zabava je pred vratima, a ako već niste, bilo bi vrijeme da isplanirate kakvu ćete frizuru imati na dočeku kako ne biste morali u posljednji čas smišljati.

Frizura za Novu godinu može biti šarmantna opcija, čije su varijacije mnogobrojne, od tradicionalne i ekstravagantne, s volumenom, glatke, do valovite.

Više vrsta repa

Ako se planirate puno kretati i imati aktivnu noć, onda biste trebali razmišljati o tome kako pokupiti kosu da se ne bi zapetljala i da frizura ne bi izgubila učinak.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

Izvrsni i ne manje lijepi mogu biti repovi, a pogodni su za dame s dugom kosom. Nevjerovatan niski rep bit će izvrstan izbor za korporativni doček Nove godine, uz odabir prekrasne ukosnice, lanaca itd. Po želji, rep možete uvijati valovima i kovrčama ili izvodite novogodišnje frizure s glatkim repom.

Pletenica

Želite li romantičnu novogodišnju frizuru? Odaberite pletenicu koja će vam dati boemski izgled. Započnite izoliranjem pramena na prednjoj strani glave i upletite ga od korijena do krajeva, a pritom slijedite krivulju glave.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

Međutim, ako nemate dovoljno dugu kosu, možete kupiti gotovu pletenicu iste boje kao i vaša kosa i postaviti je na kosu tako da se uklopi u vašu frizuru.

Visoka punđa

Bez obzira na priliku, visoka punđa uvijek je jedna od omiljenih frizura. I baš kao i prijedlog prije, i ovaj je vrlo jednostavno napraviti kod kuće.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

Da biste to učinili, morat ćete savršeno ispraviti kosu i vratiti je da je zavežete u visoki rep. Zatim uvijte vlasi oko gumice i učvrstite ih pomoću nekoliko ukosnica. Na kraju pošpricajte punđu lakom da sve ostane na svom mjestu i dodajte komad nakita za glamurozni efekt.

Frizura na jednu stranu

Frizura za zabavu ne mora nužno značiti punđu ili pletenicu. Raspuštena kosa može dodati dašak glamura vašem izgledu. Dijeljena kosa savršena je opcija za tu svrhu. Općenito, djeluje na svim tipovima kose, ali izgleda posebno zanosno na kovrčavoj ili valovitoj kosi.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

Ako pak uživate u vrlo glatkoj kosi, upotrijebite uvijač kako biste dobro obradili svoju dužinu. Zatim napravite bočni razdjeljak i vratite svu kosu na svoje "omiljeno rame".

Umijeće nošenja vlažne kose

Gel, krema, ulje, serum i češalj sa širokim zupcima, to je sve što ćete trebati za postizanje efekta vlažne kose, koji je ove sezone najpopularniji na crvenom tepihu. Taj je look seksi i vodeći je trend u glamuroznim frizurama.

(Foto: Pinterest)
(Foto: Pinterest)

Formula mokre frizure je lagana, a potrebno je da uradite sljedeće: Prvo kosu djelomično posušite, ali ne fenom za kosu, već peškirom, otprilike da nije ni suha ni mokra. Zatim je počešaljajte češljem sa širokim zupcima. Potom u ruci izmiješajte malu količinu gela za kosu i kreme za kosu. Nužno je da bude oboje, ne samo gel ili samo krema, jer look neće uspjeti u potpunosti. Premažite kosu, ali pripazite da nije previše utopljena u strukturu gela i kreme.