Fashion Weekend
68

Na Jahorini održana revija visoke mode: Zanimljive kreacije regionalnih dizajnera

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
Na Jahorini je danas održana revija visoke mode pod nazivom Fashion Weekend Jahorina, a publiku je obradovao i nastup Aleksandre Radović.

Naime, svoje luksuzne modne kolekcije predstavljaju Amina Hasanbegović, Marko Feher i Budoir. Nakon Aleksandre Radović nastupit će koncert kvinteta kompozitora Veljka Kuzmančevića.

Ovo je prvo izdanje Fashion Weekend Jahorina, koji je ujedno i prvi regionalni modni događaj koji se dešava na planinskom vrhu. Drago nam je što smo doveli modu u ovu prelijepu prirodu Jahorine. Organizatori događaja su Olimpijski centar Jahorina i kreativna agencija Signature.

"Izuzetno sam sretan što imamo priliku ugostiti najistaknutija imena iz svijeta mode. Nadam se da ćemo iz godine u godinu postajati sve kreativniji. Fashion Weekend Jahorina ima i humanitarni karakter. Sutra ćemo organizovati humanitarnu večeru za djecu iz Down Syndrom Centra u Banjoj Luci", kazao je Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek dodao je da je počašćen što na ovom događaju ima priliku ugostiti cijenjena imena, među kojima je i dizajnerica Verica Rakočević.

"Ovo što Ljevnaić radi je fanscinantno. Nijedan projekt nije promašen. Zahvaljujem se i svim turistima koji su ovog ljeta bili na Jahorini, naročito ljudima iz arapskih zemalja", dodao je.

"Ideja o ovoj reviji mi se mnogo dopala i zato sam odlučila prihvatiti poziv da dođem ovdje. Jahorina će ubuduće biti pozicionirana na modnoj mapi Evrope kao nešto veoma bitno. Sigurna sam da će sljedeće godine u ovo vrijeme ovdje biti prisutni brojni svjetski dizajneri", navela je Verica Rakočević.

Dizajner Aleksandar Šekuljica pozvao je sve da posjete njegovu cruise kolekciju za ovo ljeto. Dizajnerica Amina Hasanbegović je ispričala kako je Jahorinu iskoristila kao inspiraciju za svoju novu kolekciju, koju je danas predstavila.

Aleksandra Džaković, vlasnica brenda AKKA, kazala je da se održivom modom počela baviti iz znatiželje i da je po struci arhitektica. U svojim kreacijama nastoji kombinovati ove dvije profesije.

Morana Tomašević, koja je sa sestrom Martinom Čičko Karapetrić, osnovala brend Budoir rekla je jako uzbuđena što po prvi put svoje kreacije pokazuje u BiH.

"Zahvaljujući Dejanu mnoge stvari na Jahorini su napokon počele funkcionisati. Danas nas je malo vrijeme omelo, ali znam da će sve proteći u najboljem redu, iako ćemo svirati unutra", kazala je Aleksandra Radović.

Veljko Kuzmančević je spomenuo da je napisao muziku posvećenu događaju Fashion Weekend Jahorina.

Podsjećamo, u kreacijama i muzici ćete moći uživati i sutra, a detalje možete pronaći na web stranici.