Na ličnom profilu
57

Justin Bieber se oglasio povodom kolekcije brenda H&M s njegovim likom: Ovo je smeće

L. R.
Justin Bieber novu kolekciju nazvao smećem (Foto: Instagram)
Justin Bieber novu kolekciju nazvao smećem (Foto: Instagram)
H&M je nedavno objavio novu kolekciju s likom Justina Biebera, no ona nije naišla na odobrenje ovog slavnog pjevača te je poručio svojim pratiteljima da ne kupuju komade iz spomenute kolekcije.

Pjevač Justin Bieber se oglasio na svom Instagram profilu u ponedjeljak kako bi prosvjedovao protiv nove odjeće i artikala brenda H&M, koji prikazuju njegov lik. Bieber kaže da ne odobrava najnoviju kolekciju H&M-a.

"Nisam odobrio nijednu kolekciju robe koju su postavili u H&M-u... sve bez mog dopuštenja i odobrenja. Ne bih ga kupio da sam na vašem mjestu", izjavio je poznati pjevač.

U drugom postu oštro je kritikovao "H&M merch" nazivajući ga smećem i pozvao svoje fanove da ne kupuju te artikle.

H&M je izjavio za magazin People, kao i sa svim drugim licenciranim proizvodima i partnerstvima da su slijedili odgovarajuće postupke odobravanja. Kolekcija koja uključujuće tzv. džemper-haljinu s crno-bijelom slikom njegova lica i platnenu torbu s različitim fotografijama ovog slavnog pjevača ubrzo je uklonjena sa zvaničnih profila ovog brenda.

Inače, Justin Bieber ima i vlastitu kolekciju za prodaju na svojoj službenoj web stranici, koja uključuje majice s kapuljačom, trenirke i majice s njegovim likom te odjeću s referencama na stihove s njegovog posljednjeg albuma Justice.

Podsjećamo da ovo nije jedini slučaj u kojem se poznate ličnosti suočavaju s brendovima zbog zloupotrebe autorskih prava.

Nedavno je modna kuća Guess svojim postupkom naljutila uličnog umjetnika Banksyja. Guess je u jednom od izloga u Londonu postavio dizajn slavnog umjetnika, a izrevoltirani Banksy je pozvao lopove da "posjete" ovu poslovnicu.