Misle da je pretjerala
37

Dua Lipa na udaru kritika zbog izazovnog izdanja: "Jesi li prodala svoju dušu?"

I. S.
Foto: Instagram/dualipa
Foto: Instagram/dualipa
Dua Lipa se našla na udaru kritika zato što je za magazin "Beauty Papers" pozirala u znantno drugačijem stilu nego inače.

Kosu i obrve je ofarbala u plavo. Fotografisala se u grudnjaku, gaćicama, halterima... Njenim fanovima se fotografije nimalo nisu dopale.

"Jesi li prodala svoju dušu?", "Šta te natjeralo da se ovako ponašaš?", "Nova žrtva Hollywooda", "Seksualizacija žena u 21. vijeku. Kakvo razočarenje, Dua", "Tvoj sam veliki fan, ali je ovo zaista odvratno", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Neki su naveli da ih izgledom podsjeća na Britney Spears. Pjevačicine modne kombinacije odabrala je stilistkinja Emma Wyman. Za šminku je bio zadužen Sam Visser, a za frizuru Jonathan De Francesco.

Podsjećamo, Dua je uoči objavljivanje njenog trećeg albuma "Radical Optimism" proglašena jednom od najutjecajnijih osoba na Time 100 listi u 2024. godini. Do sada je objavila tri singla sa spomenutog albuma: "Houdini", "Training Season" i "Illusion".

"Radical Optimism" će biti objavljen sutra, trećeg maja. Očekuje se da će on biti veliki hit, baš kao i svi njeni prethodni albumi. Reakcije publike na dosad objavljene singlove su pozitivne.

Ona će devetog juna ove godine održati koncert u Puli, a ulaznice su rasprodane za samo deset minuta. Najjeftninije su koštale 79, a najskuplje 486 eura.