Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo (Čaršija) i Goražde su nekada bile pune zanatlija a danas je to omladini “ofirno” raditi, svi bi da budu gazde. U ovom članku gospodin je objasnio da zanati umiru, da se gubi tradicija, jednostavno, članak je mnogo poučan i mnogo nostalgičan. A vi, balavci jedni, jel’ vas stid da u komentarima na ovaj članak spominjete “turke”, “bošnjake” i “srbe” ? Ko vas uči tome ? Jel’ vas strah mržnje koju nosite u sebi ? Sram da vas bude !
Temson ... idi mu da te potkuje.
ima u Sarajevu ulica Kosevo 6 zena obucar
Nisu ovo mali oglasi ^_^
Ocit primjer kako moderni sistem unistava zanatske vrijednosti.Jeftina i slaba Azijska obuca je dobra zarada prodavcima a ujedno je postala grobnica zanatima.Ta jeftina obuca je i napravljena za jednu sezonu i bacanje.Tako je i ovaj primjer doprinijeo unistavanju ovakvih zanata a i samo pomodarstvo je tu kao gdje ce moje dijete da to uci
Vucinicu, crni Vucinicu - vracaj se svojim korijenima dok jos nije kasno, jer godine nisu na tvojoj strani. Na tebi je, imas sansu i moras da ispravis nepravdu koju su ti nanijeli mladji preci koji su izdali lozu Vucinica.
sve se mijenja pa i to, nema nas narod opste kulture bitno je da je jeftino ili dzabe.
svaka cast komšija 🖒
Po izgledu stari Srbin, posten covjek koji cuva svoj zanat, odlicno porijeklo prezimena, ali kad sretne Pakistanca ili Somalijca, oni mu kazu "Merhaba brate, Zahide, jesi li bio na dzumi". Ooooo osmanlije, crne osmanlije ko vas dovede na nase podneblje.
Zahide, ne razumiju ljudi da se ni ime ni prezime ne bira pa te vrijeđaju i valjaju gluposti kao da si sam sebi dao ime i prezime. Predlazem ti podizi hitno cijenu svog posla.
Koji nonsens. Stari Zahid se sad mora pisati kao bosnjak a ocigledno mu djed crnogorcina sa durmitora.
Znam za Vucinice iz Drobnjaka, Mojkovca, sa Zabljaka, od Bilece, iz Nevesinja, Pljevalja.... Istorijski su ogranak Milosevica i slave Djurdjevdan. Izucavam porijeklo Srpskih porodica od kad znam za sebe i svaku do jedne Srpsku porodicu znam "u glavu" do dvadesetog koljena unazad. Jos nisam izucio koji ogranak Vucinica je otisao u "Zahide".
nemaš ti pojma , mora da si Milojkov
O u Govnazdu Prdazdu cak i obucar ima.
Crni djeticu Vučiniću, pa kud ti Zahid da se zoveš?
Bas o tome razmisljam. Cuva stari zanat, a za porijeklo ga bori neka stvar. Upoznao sam jedng Zahid, Pakistanac. Ooooo turci, crni truci sta ste nam ucinili.
@TheSupervisor treba Zahida pitati iz kojeg sela crnogorskog mu je dosao cukundjed i primio islam za lokal u carsiji
obućar ZAHOD. ahahahhah .... :)))
ih kad su tebe kinezi pokopali stari moj
lik krpi i šuplje patike. taman po islamskom trokutistan standardu na 23% kalifata.
@dikobraz ... obućar ZAHOD. ahahahhah .... :)))
Nažalost,svako dobro vam želim.