Biste li je probali?
1

Za ovo jelo dosad vjerovatno niste čuli: U Zagrebu se prodaje sarma od ragua i pjene od krompira

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Na Adventu u Zagrebu prodaje se sarma koja se mnogo razlikuje od one na koju smo navikli jesti.
Naime, restoran Picnic - Mingle & Fun svoju sarmu pravi kombinovanjem ragua od junetine i kiselog kupusa, zatim to sve prekriju kremastom espumom od krompira i dodaju prah dimljene paprike i ulje od peršuna.

Mnogi posjetitelji Adventa su pohvalili to što je ovo jedno od rijetkih jela koje se ovdje može pojesti "na kašiku".

No, ovo nije kraj pomalo neobičnim jelima na ovoj lokaciji. Restoran Beg’s Plant Based Streetfood prodaje burek - sarmu bez mesa.

Ovo jelo se pravi od veganskog mljevenog mesa u smjesi za sarmu s rižom i lukom, motanog u kiselo zelje u formu bureka s creme fraiche umakom. Na kraju se pospe prahom od slatke crvene paprikom.

Kao što je već poznato, influenserica Slađana Ostić je nedavno na Instagramu podijelila snimak ćevapa s kajmakom u brioche pecivu koje je kupila na Adventu u Zagrebu. Navela je da je na prvu bila zgrožena idejom, ali je ih ipak odlučila probati. Tvrdi da uopće nisu loši.