Sviđa im se
85

TikTokeri iz Amerike probali balkanske specijalitete, ćevape nazvali srbijanskom hranom

L. R.
Miona i Jibri (Screenshot/TikTok)
Miona i Jibri (Screenshot/TikTok)
Jedan američki par nedavno je na svom TikTok profilu odlučio je podijeliti sadržaj u kojem degustiraju i ocjenjuju neka od najpoznatijih balkanskih specijaliteta. No, ono što je bilo čudno je da su sva tri jela nazvala srbijanskim specijalitetima.

Miona i Jibri par su iz SAD-a koji je na svom TikTok profilu odlučio podijeliti kako degustiraju neka od najpoznatijih balkanskih jela. Tako su se na njihovoj trpezi pronašli ćevapi, sarma i šopska salata.

"Jeste li gladni? Učinite sebi uslugu i probajte balkansku hranu! Nećete požaliti", pisalo je u opisu videa, dok je u pozadini sviralo užičko kolo.

@jibriandmiona Are you guys hungry?! Do yourself a favor and try Balkan food!!! You will not regret it! #serbianfood #balkanfood #food ♬ Užicko Kolo - Velimir Živković - Velja

Miona je navela da se radi o jako zdravoj hrani, a onda se odlučila prvo probati sarmu. Na pitanje njenog partnera koliko joj se sviđa sarma na skali od jedan do deset, ona je ovom specijalitetu dala ocjenu dvanaest. Potom je i Jibri probao sarmu, objasnio sastojke te rekao da je jako ukusna.

Potom su na red došli ćevapi, gdje je Jibri naglasio da uvijek tražite ajvar i kajmak.

Međutim, ono što bi moglo razbjesniti Bosance, ali i ostale Balkance jeste način na koji je jeo ćevape. Naime, Jibri je ajvarom namazao somun u kojem su se nalazi ćevapi potom ih spojio i jeo kao hamburger. Ćevape je ocijenio desetkom.

Na kraju je na red došla i šopska salata, gdje su naveli da vole evropske salate zbog jednostavnosti, a potom su na kraju svima preporučili da balkansku hranu prvom prilikom probaju nebitno u kojoj se od ovih država nalazili, jer su okusi slični.