Posjetili smo jednu od najstarijih ćevabdžinica u Sarajevu: Kako nastaju najukusniji zalogaji
U centru Sarajeva skriva se jedna od najstarijih ćevabdžinica u našem gradu, a recept svog uspjeha vlasnici su podijelili s nama.
U centru Sarajeva skriva se jedna od najstarijih ćevabdžinica u našem gradu, a recept svog uspjeha vlasnici su podijelili s nama.
Kulinarski magazin Taste Atlas podsjetio je da postoje četiri vrste bosanskih ćevapa. Koji su najbolji prema vašem mišljenju?
Influenserica Jasmina Šupeljak nedavno je putem svog Instagram profila podijelila fotografiju na kojoj drži natpis "Neću avokado tost, hoću ćevape s lukom".
Snimak pribojskih ćevapa je s razlogom privukao pažnju korisnika društvenih mreža. Jeste li ikada čuli za njega?
Izjava hrvatskog nogometnog reprezentativca i trenutačnog napadača Hoffenheima Andreja Kramarića da su ćevapi u Hrvatskoj ukusniji od onih u BiH i Srbiji izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama.
Ukoliko ste se zaputili u Travnik, vaša posjeta gotovo da se ne računa ukoliko ne odete na porciju ćevapa. Ovaj bh. grad poznat je po tradicionalnom mesnom specijalitetu, a što je sada potvrdio i dosjetljivi marketinški trik o kojem se ovih dana ne prestaje pričati.
Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić je dao kratak intervju za službenu klupsku stranicu svog Hoffenheima u kojem je poručio kako su najukusniji ćevapi u njegovoj domovini.
Ako nemate ideju šta biste mogli praviti za ručak ili jednostavno želite isprobati nešto novo, donosimo recept za takozvani argentinski ćevap.
Popularni gastro vodič Taste Atlas nedavno je objavio listu "100 najlegendarnijih restorana u svijetu", a na toj listi našla se i jedna poznata sarajevska ćevabdžinica.
Ćevapi su jelo od mljevenog mesa koje se priprema na žaru i koje se tradicionalno poslužuje u zemljama jugoistočne Europe odnosno na području Balkana.