Neprikladna šala
81

Gordon Ramsay digao prašinu snimkom gdje upada u tor sa ovcama birajući "koja će prva u pećnicu"

I. B.
Gordon Ramsay podijelio je  diskutabilan video (Foto: TikTok)
Gordon Ramsay podijelio je diskutabilan video (Foto: TikTok)
Slavni britanski kuhar Gordan Ramsay podigao je priličnu prašinu svojom objavom na TikToku gdje "bira janje za pećnicu", a o svemu su se oglasili čak i iz PETA-e.

Ramsay je krajem proteklog mjeseca na svom TikToku podijelio snimak gdje ulazi u tor sa ovcama i janjadi, praveći se da bira koja će životinja "prva u pećnicu". Iako se pretpostavlja da je ovim želio nasmijati svoje pratitelje, nije mu pošlo od ruke.

Na snimku je prikazano kako se slavni kuhar penje u izdvojeni prostor na farmi, uz riječi "Pojesti ću vas", dok se vidi kako mu se neka od janjadi naivno približavaju.

@gordonramsayofficial

The Lamb sauce was still not found in the making of this video…..

♬ original sound - Gordon Ramsay

"Mmm, njam, njam, njam... Koja od vas ide prva u pećnicu?", pitao se, trljajući ruke. Zatim je na jednu pokazao prstom: " Ti", rekao je pa uskočio u tor, što je životinje natjeralo da se prepadnu.

Snimak je, zanimljivo, prikupio preko 1,3 miliona lajkova, a nizale su se brojne reakcije korisnika kojih se ovaj prizor nije dojmio.

"Ovo prelazi granicu. Tužan je svijet u kojem živimo", jedan je od komentara. Drugi su poručili kako cijene kuharov rad, no da mu ovaj trenutak "nije trebao".

Na sve se osvrnula i potpredsjednica PETA-e koja je imala prilično oštar komentar o Ramsayevoj objavi.

"Gordon Ramsay pravi budalu od sebe. Zastrašivanje nježne janjadi je besmisleno, a ne zabavno. Ono što bi bilo smiješno je da njegova djeca postanu vegani i odreknu ga se, otprilike na način na koji se kći Elona Muska odrekla svog oca", rekla je Elisa Allen za Metro.cok.uk.

Dodala je kako su bića sa snimka "bebe koje od života žele više osim prilike da ga žive i ne završe u ustima ovog, ili bilo kojeg drugog, bezveznjaka".

Gordon, podsjetimo, vrijedi za vrhunskog kuhara no kojeg često i kritikuju, kako zbog paprenih cijena u njegovim restoranima, tako i zbog njegovog arogantnog stava, a ovim se izgleda, za još jedan korak udaljio od svojih obožavatelja.