Prijavite se
1

Škola trčanja Klix uz pridržavanje mjera nastavlja sa grupnim treninzima na otvorenom

N. V.
Nakon mjesec dana individualnih treninga Škola trčanja Klix nastavlja sa grupnim treninzima na otvorenom.

Shodno društveno odgovornoj, etici poslovanja Udruženja Marathon Sarajevo, odluka o prilagođavanju aktuelnim uslovima, koje je nametnula specifičnost situacije prouzrokovane pandemijom širenja virusa Covid-19, ispostavila se kao logično rješenje.

Članovi Škole trčanja Klix jedan mjesec su prilagodili svoj koncept grupnog vježbanja na otvorenom te prakticirali individualno trčanje. Nakon što su uslovi dozvolili s radošću su odlučili vratiti se zajedničkim treninzima najpozitivnije priče u gradu.

Iz popularne “školice” naveli su da su spremni da uživaju u grupnim treninzima na otvorenom i iskoriste preostale lijepe ljetne dane, te da sa nestrpljenjem čekaju nastavak zajedničkih treninga.

Osma generacija Škole trčanja Klix svoje treninge nastavlja u četvrtak 17. septembra 2020.godine sa početkom u 18:00 sati na adresi Vilsonovo šetalište br.10.

“Plan je da, ako okolnosti dozvole, treniramo zajedno do kraja oktobra”, navode iz uprave Udruženja.

Svi oni koji se sada žele priključiti popularnoj “školici” mogu da popune prijavu na

sljedećem linku i time postanu dio najpozitivnije priče u gradu. Za sve dodatne informacije pratite službenu web stranicu Škole trčanja Klix i Udruženja Marathon Sarajevo.