Primijenite ih što prije
15

Ovi savjeti će vam pomoći kod ublažavanja nadutosti i bržeg sagorijevanja masti

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ako vam se ponekad čini da pored zdrave ishrane i svakodnevnog vježbanja ne vidite rezultate, možda biste trebali više obratiti pažnju na unos hranjivih tvari ili razmisliti o promjeni fizičke aktivnosti.
No, nutricionistica Clarissa Lenherr navodi da postoji nekoliko koraka koji vam mogu pomoći kod smanjenja nadutosti i gubitku masnih naslaga na stomaku.

Vlakana

Jedan od glavnih uzroka nadutosti je zatvor. Zbog toga biste trebali povećati unos vlakana koji će vam pomoći da se riješite zatvora. Važno je samo da ne pretjerate s unosom svih vlakana odjednom jer to može imati suprotan učinak od željenog i rezultirati još većom nadutošću.

Proteini

Redovna konzumacija proteina pomoći će vam kod gubitka masnih naslaga. Pored toga, proteini su važni za održavanje energije i sitosti što može smanjiti želju za slatkišima. No, važno je da pored proteina životinjskog porijekla, unosite i proteine biljnog porijekla.

Biljni čaj

Ako se u večernjim satima osjećate naduto, trebali biste popiti biljni čaj. Najbolje bi bilo da pijete čaj od mente ili đumbira jer oni mogu pomoći pri lakšem probavljanju hrane.

Trening snage

Svaka vježba je dobra za vaš organizam, ali ako želite izgubiti masne naslage, poželjno je da u svoje fizičke aktivnosti uvrstite trening snage. Na taj način, ne samo da ćete izgubiti masne naslage već ćete i održati mišićnu masu.