Javorov Do
290

Bjelašnica od danas bogatija za tubing stazu i baby ski lift

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Olimpijska planina Bjelašnica od danas je bogatija za nove sadržaje za ljubitelje snijega, skijanja, sanka nja i planine općenito. Naime, u Javorovom Dolu danas je otvorena tubing staza i baby ski lift.

Planinarsko sportsko skijaško društvo Javorov Do na Bjelašnici danas je izmamilo osmijeh na dječijim licima novim sadržajima. Također, sreća odraslih dok su se spuštali niz tubing staze, su dovoljan mjerodavalac da je napravljeno nešto dobro za zajednicu i turizam u BiH.

Osim spuštanja tubing stazama djeca su uživala u zabavama koje su priredile maskote Javorovog Dola, Motorik parku, skijanju i pravljenju igloa, snješka bjelića i grudvanju sa roditeljima.

Svi su uživali u bogatoj gastronmskoj ponudi i ambijentu nenarušenog prirodnog izgleda Javorovog Dola.

"Izletište Javorov Do će se uvijek truditi da svojim sadržajem pruži ugođaj i zadovoljstvo ljubiteljima prirode i svim ostalim gostima, a mi se nadamo da će oni to prepoznati i rado nam opet doći", poručili su domaćini.

Ovim sadržajima izletište Javorov Do postaje stalno otvoreno i u zimskom periodu. Pored toga, svim posjetiocima su na raspolaganju uređene zimske staze za šetnje i planinarenje.