Do 5. jula
63

Kompanija dm: Prijavite svoj projekat za unapređenje i očuvanje menstrualnog zdravlja žena

Klix.ba
dm drogerie markt
dm drogerie markt
Kompanija dm drogerie markt objavila je poziv za prijavu projekata za unapređenje i očuvanje menstrualnog zdravlja žena u okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra.

Poziv je otvoren do 5. jula 2024. godine, a upućen je svim udruženjima, ustanovama, jedinicama lokalne i područne samouprave te neprofitnim pravnim osobama (udruženjima i fondacijama).

Društvena odgovornost pod krovom kampanje za žensko zdravlje

Prijave su otvorene na dm platformi www.dm-zajedno.ba, a projekti trebaju imati za cilj podizanje nivoa znanja o menstrualnom zdravlju, zatim promjenu percepcije menstruacije u javnosti, što podrazumijeva skidanje stigme s menstruacije i uklanjanja osjećaja stida koji se nerijetko s njome vezuje te dati doprinos smanjenju menstrualnog siromaštva. Aplikanti mogu prijaviti isključivo jedan projekt, koji će biti realizovan na teritoriji Bosne i Hercegovine.

"I ove godine našu društveno odgovornu kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra posvećujemo ženskom zdravlju, ali ovaj put u fokus stavljamo menstrualno zdravlje. Želimo istaknuti i podržati potrebu za otvorenim razgovorom o menstrualnom zdravlju. Informisanje, pristup medicinskim uslugama i destigmatizacija su ključni koraci ka ostvarivanju ovog cilja", izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga u dm drogerie markt d.o.o.

Prijavljeni projekti moraju biti usklađeni s Pravilima i uslovima prijave projekata objavljenih na dm platformi te je uz popunjen formular potrebno priložiti detaljan opis projekta i razrađen budžet. Kompanija dm odabrat će projekte koji će u najvećoj mjeri podržavati menstrualno zdravlje žena, koji su dugoročno održivi, originalni i mogu imati uticaj na podizanje svijesti javnosti o važnosti unapređenja i očuvanja menstrualnog zdravlja žena u BiH.

Podrška od strane kompanije dm sastoji se od donacije proizvoda iz dm asortimana, finansiranja usluga i/ili nabavke potrebnih materijala i opreme za realizaciju projekata te kombinaciju prethodne dvije stavke.

Žensko zdravlje u fokusu

Podsjetimo, kompanija dm je već početkom drugog mjeseca snizila Jessa higijenske proizvode širom regije: U Bosni i Hercegovini higijenski i dnevni ulošci, tamponi i perive gaćice brenda Jessa sniženi su za 15%.

Navedeno bilo je uvod u ovogodišnju kampanju koja za cilj ima unapređenje i očuvanje ženskog zdravlja, a koju je kompanija nedavno ozvaničila eventom za predstavnice medija, influenserice i studentice medicine i psihologije u Kamernom teatru 55. Kampanja će biti zaokružena nizom aktivnosti tokom ljeta.

Jedna od njih je 7. dm ženska utrka koja će se održati 1. juna 2024. u Sarajevu.