Dopada li vam se?
58

Najoriginalnija haljina u Cannesu: Ljepotica iz Kambodže zablistala u jedinstvenoj kreaciji

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Kambodžanska glumica Mean Sonyta je na crvenom tepihu 77. izdanju Cannes Film Festivala privukla pažnju svih prisutnih zahvaljujući jedinstvenoj kreaciji.

Prisustvovala je premijeri filma "Parthenope" Paola Sorrentina. Za ovu priliku je odabrala haljinu inspirisanu kramom, kambodžanskom svečanom nacionalnom odorom. Na njoj su izvezena zlatna slova drevnog jezika sanskrita. Izgled je upotpunila šeširom koji podsjeća na tradicionalne šešire od palminog lišća.

"Dizajnirano i inspirisano konceptima naše kulture i ponosa", između ostalog je navela na društvenim mrežama.

Ova ljepotica se 2009. godine prijavila na lokalno takmičenje u ljepoti pod nazivom Freshie Girls & Boys. Osvojila je treće mjesto, tj. nagradu Miss Popular.

Nakon toga se odlučila okušati u filmskoj industriji. Naročito se proslavila u filmu "Love9" te seriji "Loy9" koje je producirala humanitarna fondacija BBC Media Action u Kambodži.

Na ovogodišnjem izdanju Cannes Film Festivala, mnoge poznate dame su se pojavile u smjelim izdanjima, a među njima su Bella Hadid i Natasha Poly. Manenkenka Rawdah Mohamed, koja nosi hidžab, dobila je brojne komplimente.