Vremenska prognoza
46

Jutros u dijelovima BiH izmjerene zimske temperature, na Bjelašnici bilo minus šest

A. L.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti ima na sjeveru Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica -6; Drvar i Ivan Sedlo 1; Livno i Široki Brijeg 2; Bugojno, Prijedor, Sarajevo i Sokolac 3; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 4; Zenica 5; Bijeljina i Gradačac 7; Trebinje 8; Neum 9 i Mostar 10 stepeni Celzijusa.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti pretežno sunčano prije podne, a više oblačnosti se očekuje u drugom dijelu dana. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 10 stepeni, dodaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.