Može doći do infekcije
0

Ovo nikako ne biste trebali raditi prije seksa

Klix.ba
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Žene prije seksa nikako ne bi trebale ići na WC mokriti, jer ako uriniraju prije time povećavaju rizik od nastanka bolnih urinarnih infekcija.

Urolog David Kaufmann navodi kako je ideja da žene trebaju ići mokriti prije seksa, kao i nakon, toliko učestala da se pretvorila u globalni mit u koji svi vjeruju.

Ipak, ističe da je jedan dio mita točan - onaj po kojem žene obavezno trebaju ići mokriti poslije seksa, jer se na taj način ispiru bakterije s kojima je došla u kontakt, a čest su uzrok infekcije mokraćnih puteva.

S druge strane, uriniranje prije seksa je najveći uzročnik cistitisa medenog mjeseca, odnosno infekcija koje nastaju povezane sa seksom.

I pretjerivanje sa seksom može biti opasno za žensko zdravlje, tvrde liječnici. Dugotrajni seks kao i nekoliko odnosa na dan mogu uzrokovati infekciju urinarnog trakta ili tzv. cistitis medenog mjeseca. Iako ima romantično ime, ova bolest može biti jako bolna.

Infekcija je češća kod žena koje nisu nikad rodile, a neke je žene mogu dobiti nakon svakog seksualnog odnosa. Rizik se može smanjiti ako se nakon seksa mokri, napomenula je Beverly Whipple, profesorica sa Sveučilišta New Jersey.