"Šta sam pogledao?"
53

Scena iz "Teletabisa" izazvala polemike: Roditelji smatraju da je previše seksualizirana

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Jedan detalj iz popularnih "Teletabisa", BBC-jeve animirane serije koja se emitovala krajem 90ih i početkom 2000ih, pokrenuo je rasprave na TikToku, a zabrinuti roditelji smatraju da je scena isuviše seksualizirana te da je mališani ne bi trebali gledati.

Popularni Teletabisi bili su crtani film uz koji su odrasle mnoge generacije, a djeluje da su neke scene izazvale rasprave 20 godina nakon završetka emitovanja.

Naime, na TikToku je podijeljen snimak u kojem je zbunjeni roditelj podijelio jednu od scena uz pitanje: "Šta sam upravo pogledao?".

"Moje dijete je gledalo Teletabise i ovo se dogodilo", navedeno je uz snimak koji prikazuje Tinky Winkyja koji puše u balon koji se proteže i potom na drugoj strani brda zagolica Dipsyjevu stražnjicu.

@his_beautiful_surrender #teletubbies #pbs #wtf ♬ original sound - His_Beautiful_Surrender

Spomenuti detalj na TikToku su okarakterisali kao isuviše "seksualiziran", a neki su tvrdili da su svojoj djeci zabranili gledanje crtane serije.

U međuvremenu, drugi su smatrali da su "Teletabisi" bili svakako vrlo čudan crtani film te da ih detalj sa snimka ne iznenađuje.

Bilo je i onih koji nisu vidjeli problem na snimku pojašnjavajući da odrasli na drugačiji način vide stvari u odnosu na djecu koja gledaju seriju.