Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dvoje djece sam rodila prirodnim pute. Da je uzasno..uzasno je. DA boli..boli toliko da mislis da ces umrijeti svakog trena. Međutim, onaj osjecaj kad rodis bebu i kad ona zaplače prvi put, kad ti je odmah po rodjenju stave uz tebe..nezamjenjivo. CArski se ne zove dzabe tako, ali je prirodni porod puno zdraviji i za bebu i za majku. Najbitnije je da su majka i beba dobro pa kakav god porod trudnica odabrala.
Ja sam imala carski,dva puta.Doktori su tako htjeli,a sada mi i drago.Nisam imala nikakve komplikacije,rodila djecu zdravu.Svasta se covjek nagleda ,moje misljenje da je carski lakse,i za sve one koji kazu ko rodi prirodno da taj vise voli djecu,to su ciste gluposti.Zene gledajte da vam je lakse i da rodite zdravo.Pozz.
@lane a sta ti ustvari rezu, kad je carki? jesi li mogla poslije imati sex ili je ostala neka rupa ogromna?
svako za sebe😊ja sam prirodnim putem rodila i meni je super bilo...cula sam od nekih zena koje su imale cr,da ih boli rana na promjenu vremena.zao mi je ako je tako😳 @...149 rupa ogromna je tebi u glavi.
Tzv.Carski rez ili Sekcija prilikom porodjaja je klasicna operacija koja uvijek nosi svoje rizike najgore od svega je Sepsa izmedju ostalog i 3x je opasnija od normalnog poroda. Koji nista ne moze zamijeniti izuzevsi ako se bas nesto zakomplikovalo kako ne treba. Nase nane su radjale minimalno od 5 do 15 djece prirodnim putem pa su vecinom zivjele 75 i vise godina. Danasnje mlade mame treba ohrabriti da se odluce za prirodni put a ne da idu na noz svaki put to je bolan nužno zlo!!!
a jel ovo brez gaća.... auu bruke... djecu samo poslao u drugu sobu
Oba sam poradjaja prosla Sve ima svoje prednosti i nedostatke
Obozavam kako ovdje muski sole pamet kako je bolje i sta bi trebalo, dok njihove zene su te koje ce to proci, a ne oni. Ali eto, Fikret jednostavno ZNA da je bolje prirodno, jer jelte, hebo zenu koja se mozda plasi porodjaja, bolova, posljedica, opasnosti, ako musko bez pi*ke odluci da je bolje za zenu onako, onako ce i da bude!
Sve što niste znali o CARSKOM. CARSKI JE DOBI ime po tope što su se carska djeca porađala na način da se žena raspori i djete porodi da bi CAR preživio a za ženu ko mari i nema ništa u CARSKOM porođaju za ženu CARSKOG. Nadalje da bi se izveo potrebno je ženu staviti pod anesteziju i pripremiti kao za bilo koju drugu operaciju. Niko vam neće reći da če vas rasporiti i kompletnu utrobu vam DOĐU DO BEBE
@jedi123 Ne znam cemu minusi sve je tacno ,prisustvovala sam na vise porodjaja i carskih i prirodnih. Kod carskih je tacno da bukvalno rasjeku stomak sloj po sloj( kozu misic...), onda uzmu nesto kao kuke kojim odvoje jednu stijenku trbuha od druge, znaci da razmaknu, onda sjeku ono sto je unutra da bi izvukli bebu. Na kraju posuse unutrasnjost utrobe od krvi nekom krpom, pa ponovo zasiju sloj po sloj... to je ziva istina. Nije ni malo carski i tezi je oporavak za zenu milion puta
Sve sto je prirodno ne moze biti losije od umjetnog!
Sve doktorice, medicinske sestre, kao i supruge od svih uposlenih u medicinskom sektoru se porađaju na carski. Razlog-sigurnije za majku i bebu.
@barabasasela Ne znam po cemu je sigurnije? Sigurnije sigurnio nije, bezbolnije jeste. PA carski je operacija i samim tim podrazumijeva puno veci rizik u odnosu na prirodni porod.
carski rez je IN, za moderne majke i princeze na zrnu graska... kako ce se selfijat ako im se kukovi malo rasire i tako to