Ovaj clanak dobro opisuje sustinski problem u pristupu medicine, umjesto da je fokus na jacanju imunog sistema i prevenciji odmah se ide na vakcine. Ako dijete ima jak imuni sistem onda i kad se prehladi sistem se sam izbori i dijete ozdravi, nekad je samo potrebno da malo odspava kako bi se sistem izborio sa virusom. A to radi naj cesce putem temperature. Dok je dijete aktivno tokom dana temperatura je stabilna, iako malo povisena. Ali cim dijete legne i tijelo se rastereti odmah se temperatura
povisi jer tijelo nije pod opterecenjem. Roditelji onda iz neke svoje fobije odmah dijetetu obaraju temperaturu putem tableta i cepica i u sustini idu kontra dijetetovim imunim sistemom i tako odrzavaju virus koji ostaje. Nakon nekog vremena dijete vode doktoru damu dadne antibiotike koji sve ubiju kao atomska bomba i dijete ozdravi ali zbog antibiotika izgubi dobra tijela u stomaku i istovremeno se dijeciji imuni sistem razlijeni jer nije razvio anti tijela i pobjedilo virus.
@johnnsmith Za roditelje koji imaju fobiju temperature, bitno je pratiti temperaturu i ako prelazi 40 onda staviti na noge sirce jer to je uklanja temperaturu vec samo povlaci da temperature ne ide u glavu vec je usmjerava prema nogama. Za razliku od sintetickih lijekova koje ugase temperaturu. Ja znam sebi nekada povisiti temperaturu da se preznojim i sprzim virus. Bitno je pratiti temperaturu i spoznati svako dijete ima svoju toleranciju temperature.
Prikaži sve komentare (43)