Na aerodromu
0

Policija uhapsila Nicki Minaj u Amsterdamu zbog posjedovanja droge

N. C.
Nicki Minaj (Foto: EPA-EFE)
Nicki Minaj (Foto: EPA-EFE)
Nicki Minaj je uhapšena u Amsterdamu zbog sumnje da je nosila marihuanu u svojim ličnim stvarima dok je bila na aerodromu na putu za Manchester na zakazani nastup.

Marihuana je legalna u Nizozemskoj, međutim, letenje s drogom je ilegalno jer avioni u letu potpadaju pod federalnu nadležnost.

Pjevačica je trenutno na svojoj svjetskoj turneji "Pink Friday 2". Više puta, putem društvenih mreža i videa, Minaj je negirala da je prekršila bilo kakve zakone.

Minaj je snimila svoje razgovore s lokalnom policijom dok je ispitivala razloge zbog kojih je uhapšena. Pjevačica je također dijelila uživo ažuriranja događaja koji su se dešavali putem svojih službenih Twitter i Instagram naloga.

"Policija je rekla da moraju da istovare sav njen prtljag i sve pretraže", rekao joj je pilot njenog aviona. Kada je pitala zašto, pilot je rekao da je to zatražio policajac jer ga je snimila.

"Pokušavali su da me spriječe da dođem na svoj nastup. Uzeli su mi torbe prije nego što sam ih vidjela. Sada kažu da čekaju carinu. Ovako to izgleda kada su zaposlenima plaćeni veliki novac da pokušaju sabotirati turneju nakon što sve drugo nije uspjelo. Sve što su uradili je nezakonito", navela je na svojim društvenim mrežama.

U drugom ažuriranju rekla je da je pilot zatražio da ukloni svoju objavu na Instagramu.

"Sada su rekli da su pronašli travu i da druga grupa ljudi mora doći ovamo da izmjere pre-rollsi. Imajte na umu da su mi uzeli torbe bez pristanka. Moje osiguranje ih je već obavijestilo da ti pre-rollsi pripadaju njima. O, da, i pilot želi da skinem svoj Instagram post”, napisala je.