Glasanje o Rezoluciji
471

Opozicija optužila Vučića da je neutralni glas Hondurasa u UN-u platio 500.000 dolara, imaju i "dokaz"

M. G.
Zastupnik u Narodnoj skupštini Srbije Zdravko Ponoš tvrdi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neutralni glas Hondurasa prilikom glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici u UN-u "platio" 500 hiljada američkih dolara.

Ponoš je u objavi na društvenoj mreži X pitao "šta ovaj režim slavi"?

"Koliko nas košta Vučićevo brisanje nosa nacionalnom zastavom u New Yorku? I to za potrebe lokalnih izbora. Ministar vanjskih poslova Hondurasa zahvaljuje se Vladi Srbije na 500.000 dolara za obnovu bolnice Roatán?! Da li je 500.000 dolara ipak prevelika cijena za uzdržan glas Hondurasa? Kada je Vlada odlučivala o ovoj i ovakvim 'donacijama', kao što je i ona nedavno za Ukrajinu? Zašto je to tajna za građane Srbije", pitao je Ponoš.

U objavi ministra vanjskih poslova Hondurasa stoji da se zahvaljuju srbiji na donaciji od 500 hiljada dolara za bolnicu.

"Zahvaljujemo u ime Vlade Predsjednice Xiomare Castro i naroda Hondurasa Vladi i narodu Srbije te Ambasadi Srbije u Meksiku za objavu odluke o dodjeli humanitarne pomoći Vladi Hondurasa, u iznosu od 500.000 američkih dolara za podršku Ministarstvu zdravlja Hondurasa u suočavanju s hitnom situacijom uzrokovanom požarom koji je opustošio bolnicu Roatán", navedeno je u objavi.