Iako sam obicno na strani progresivnih ljudi, ovdje mislim da nisu upravu. U svojoj prodavnici covjek ima pravo da ne prodaje odredjenu robu ako mu se to ne radi. Naravno, u tom slucaju raja prestane dolaziti i svojim novcanikom mu jasno da do znanja sta im treba, a sta ne. Ali ovako zahtjevati je besmisleno. Pa nije selo sa jednom prodavnicom vec valjda Pariz, pored te mora biti 20 drugih u blizini, pa izaberes. Kapitalizam.
@vlado.nine Radio sam u marketu i, osim ako su zakoni kod njih drasticno drugaciji, nema osnova da se NAREDI nekom sta ce prodavati. Dakle imam market, definisano zakonom da mogu prodavati odredjene vrste robe i ja ne mogu prodavati robu koja nije predvidjena mojom djelatnoscu,. A sto se tice robe koja jeste predvidjena, za koju je dobivena dozvola, moj je izbor sta od te robe i u kojim kolicinama cu prodavati.
@vlado.nine evo ja hocu da se na Ilidzi zatvori konzum jer ne prodaje auto gume , i sad ja moram ici negdje drugo kupiti , jel ta logika ili ja mislim da je represija prema islamu
Prikaži sve komentare (251)